Η Κομοτηνή γέμισε άρωμα από φρεσκοψημένα τσουρέκια | xronos.gr
«ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ», «ΜΕΛΙΡΡΥΤΟΝ» & «ΑΔΑΜΙΔΗΣ» ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Η Κομοτηνή γέμισε άρωμα από φρεσκοψημένα τσουρέκια

18/04/25 - 9:00
Η Κομοτηνή  γέμισε άρωμα  από φρεσκοψημένα τσουρέκια

Οι στάσεις που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς: μια πασχαλινή γιορτή γεύσεων και χρωμάτων  

Αυτές τις μέρες, η Κομοτηνή είναι γευστικά στολισμένη! Η πόλη ομόρφυνε με έναν ξεχωριστό τρόπο, χάρη στα αγαπημένα ζαχαροπλαστεία κι αρτοζαχαροπλαστεία που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να φέρουν τη χαρά του Πάσχα πιο κοντά στους κατοίκους και τους επισκέπτες της, δημιουργώντας ασταμάτητα ένα από τα απαραίτητα του Πασχαλινού τραπεζιού, κι αυτό δεν είναι άλλο από τα αγαπημένα όλων τσουρέκια.

Στολισμένα τσουρέκια του «Μελίρρυτου»


Αρχικά, το «Σπίτι του Γλυκού», το οποίο φέτος δεν περιορίστηκε μόνο στα τσουρέκια. Ολόκληρη η βιτρίνα του μετατράπηκε σε ένα πασχαλινό παραμύθι: πολύχρωμα αυγά, κορδέλες, λαγουδάκια και -το πιο εντυπωσιακό- το ιδιαίτερο δέντρο του μαγαζιού, στολισμένο με πασχαλινά αυγά με ζωγραφισμένα επάνω τους λαγουδάκια. Κάθε τσουρέκι, Dubai, σοκολατένια και κλασικά σαν στολίδι, έτοιμο να μπει στο πασχαλινό τραπέζι ή να προσφερθεί ως γλυκό δώρο.

Τα κορίτσια του «Μελίρρυτου» μας δείχνουν τα δημιουργήματα του καταστήματος

Η δημιουργικότητα και το μεράκι των ανθρώπων του καταστήματος και του ιδιοκτήτη Ανδρέα Καλούδη ξεχώρισαν και έδωσαν μια πραγματικά ιδιαίτερη πασχαλινή πινελιά στο κέντρο της πόλης.



Την ίδια στιγμή, το «Μελίρρυτον» έμοιαζε με εργαστήριο… ασταμάτητης παραγωγής γλύκας. Οι μυρωδιές από τα φρέσκα τσουρέκια πλημμύριζαν τον δρόμο και σε προ(σ)καλούσαν να μπεις μέσα. Η παραγωγή δεν σταματούσε ούτε στιγμή - το ένα τσουρέκι έβγαινε, το άλλο έμπαινε στον φούρνο. Τα δύο κορίτσια υπάλληλοι το καταστήματος, έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό για να προσφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα με τραγανή εξωτερική κρούστα, αφράτο εσωτερικό για τα τσουρέκια τους. Οι πελάτες δεν έμπαιναν μόνο για να αγοράσουν - έμπαιναν για να νιώσουν το Πάσχα με όλες τους τις αισθήσεις.

Τσουρέκια για κάθε γούστο από το «Σπίτι του γλυκού»



Και βέβαια, δεν θα μπορούσε να λείπει από την πασχαλινή αυτή τριλογία και το ζαχαροπλαστείο «Αδαμίδης», που επένδυσε σε τσουρέκια υψηλής ποιότητας, με συνταγές που κρατούν την παράδοση αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν και κάτι διαφορετικό. Ο Δημήτρης Αδαμίδης, ιδιοκτήτης του αρτοποιείου, ανέδειξε την αξία της παράδοσης με τα κλασικά αλλά απαραίτητα τσουρέκια του.


Οι τρεις αυτοί γλυκοί σταθμοί - «Σπίτι του Γλυκού», «Μελίρρυτον» και «Αδαμίδης» δεν είναι φυσικά οι μοναδικοί στην πόλη μας. Κι όλα τα τοπικά ζαχαροπλαστεία κι αρτοζαχαροπλαστεία απέδειξαν πως το Πάσχα δεν είναι μόνο μια θρησκευτική γιορτή, αλλά και μια ευκαιρία για δημιουργία, προσφορά και νοστιμιά. Τα καταστήματα δεν παρέλειψαν να στείλουν τις πιο θερμές τους ευχές σε όλους για καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση με υγεία, αγάπη, ευγένεια, ηρεμία και κάθε ευλογία και τους ανθρώπους που αγαπάμε πάντα δίπλα μας!

Οι παραδοσιακές αλλά απαραίτητες γεύσεις του «Αδαμίδη»


Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr