Λειψυδρία στη Ροδόπη: Χωράφια που πλημμυρίζουν τον χειμώνα, «διψούν» το καλοκαίρι
Εντυπωσιακή η διέλευση αλιευτικών σκαφών με αναμμένους πυρσούς στον λιμένα, προκαλώντας τον ενθουσιασμό του κοινού
Στο πλαίσιο αναβίωσης των εκδηλώσεων για τη Ναυτική Εβδομάδα στο λιμάνι του Πόρτο Λάγους από το Λιμεναρχείο, πλήθος κόσμου σπεύδει στο παραλιακό χωριό.

Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας 2025. Στην τελετή απηύθυναν χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Ξάνθης & Περιθεωρίου κκ Παντελεήμονας, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Αβδήρων Στέφανος Μήτσιου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων Φώτης Σταυρακάρας και ο υπολιμενάρχης του Λιμεναρχείου Πόρτο Λάγους πλωτάρχης Απόστολος Κυλίτσης. Στην εκδήλωση παρέστησαν η αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Πολυξένη Μπρίκα, εκπρόσωποι του Δ’ Σώματος Στρατού «Θράκη», ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, εκπρόσωπος του συνδέσμου εφέδρων Αξιωματικών Στρατού, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών & Σωμάτων Ασφαλείας, στελέχη του Λιμενικού Σώματος και πλήθος κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής προβλήθηκε οπτικοακουστικό αφιέρωμα στο Λιμενικό Σώμα και το Πολεμικό Ναυτικό της πατρίδας μας και η βραδιά συνέχισε και ολοκληρώθηκε με μουσική παράσταση από το ντουέτο της Μάρας Κουτσαϊμάκη, σοπράνο και καθηγήτριας φωνητικής, κι Ευαγγελίας Γκουγκούλη, πιανίστα και καθηγήτριας πιάνου. Ταυτόχρονα, εντυπωσιακή υπήρξε η διέλευση αλιευτικών σκαφών με αναμμένους πυρσούς στον λιμένα, προκαλώντας τον ενθουσιασμό του κοινού.

Εικονική ενεργοποίηση του εθελοντικού δικτύου
Το απόγευμα της Δευτέρας έλαβε χώρα εικονική ενεργοποίηση του εθελοντικού δικτύου του Τοπικού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης Έρευνας & Διάσωσης της Λιμενικής Αρχής Πόρτο Λάγους. Εθελοντές του τοπικού σχεδίου (επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη, αεροσκάφη της αερολέσχης Ξάνθης, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της θάλασσας κτλ), κινητοποιήθηκαν σε μια εντυπωσιακή εικονική έρευνα για τον εντοπισμό ναυαγών. Η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία ενθουσιάζοντας και φέρνοντας σε επαφή το κοινό της Ναυτικής Εβδομάδος με ενδιαφέρουσας διαδικασίες έρευνας, διάσωσης και επιβίωσης σε θαλάσσιο περιβάλλον.
Η Ναυτική Εβδομάδα συνεχίζεται κι οι διοργανωτές προσκαλούν τον κόσμο να τιμήσει με την παρουσία του τον θεσμό της Ναυτικής Εβδομάδος και την προσπάθεια αναβίωσής της.
Σήμερα Πέμπτη 3 Ιουλίου και ώρα 20:30 θα πραγματοποιηθεί η μουσική συναυλία του Δ’ Σώματος Στρατού «Θράκη».
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News