«Παράθυρο» από το αμερικανικό Πεντάγωνο για επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35

Πώς να απολαμβάνεις καθημερινά το πράσινο «ελιξίριο» ευεξίας και να αξιοποιείς στο έπακρο τα οφέλη του
Το τσάι Μάτσα, ένα είδος λεπτοαλεσμένου πράσινου τσαγιού από την Ιαπωνία, θεωρείται από τις πιο θρεπτικές τροφές στον κόσμο. Γεμάτο αντιοξειδωτικά, βοηθά στην ενίσχυση της ενέργειας, της συγκέντρωσης, της λειτουργίας του εγκεφάλου και της καρδιάς, ενώ συμβάλλει και στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.
Για να απολαμβάνεις καθημερινά το Μάτσα και να επωφελείσαι πλήρως από τα πολύτιμα συστατικά του, χρειάζεσαι σωστή προετοιμασία και αποθήκευση. Σύμφωνα με τη Minami Mangan, συνιδιοκτήτρια του Kettl Tea στη Νέα Υόρκη, η ποιότητα παίζει καθοριστικό ρόλο. Οι υψηλότερες ποιότητες έχουν πιο πλούσια γεύση και μεγαλύτερη διατροφική αξία.
Προετοιμασία:
Η ιδανική θερμοκρασία νερού είναι στους 80°C. Σε αυτή τη θερμοκρασία «ξεκλειδώνει» η λεπτή ισορροπία γλυκύτητας, umami και αρώματος, χωρίς πικρά στοιχεία. Χρησιμοποίησε ένα σύρμα από μπαμπού (chasen) για σωστή ανάδευση και τέλεια υφή.
Αποθήκευση:
Για να διατηρήσεις το έντονο πράσινο χρώμα και το άρωμά του, αποθήκευσε το Μάτσα σε αδιαφανές, αεροστεγές δοχείο, μακριά από φως και υγρασία. Ιδανικά, φύλαξέ το στο ψυγείο.
Το Μάτσα δεν είναι απλώς ένα ρόφημα. Είναι μια καθημερινή συνήθεια ευεξίας που αξίζει να εντάξεις στην καθημερινότητά σου.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News