Π. Μαρινάκης για δηλώσεις Ζαχάροβα: Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος και δεν θα πάρει την άδεια κανενός | xronos.gr

Π. Μαρινάκης για δηλώσεις Ζαχάροβα: Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος και δεν θα πάρει την άδεια κανενός

21/11/25 - 15:48
(ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑTOKLIK.GREUROKINISSI)

«Στο ίδιο πλαίσιο οι θέσεις Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον με καταιγίδες, η Ελλάδα δυναμώνει επί της ουσίας, μετράει η γνώμη της, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ενώ επεσήμανε –κληθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών να σχολιάσει τις δηλώσεις Ζαχάροβα– ότι η θέση μας με τον αμυνόμενο, δικαιώνεται και μπορεί να ενοχλεί. «Μένουμε στην ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών», σημείωσε.

«Ως προς την κυρία Ζαχάροβα, δεν θα πάρουμε την άδεια, προφανώς. Είμαστε ένα κυρίαρχο κράτος και κάποιες φορές, κάποιες οργισμένες δηλώσεις κάποιων άλλων, στους οποίους είναι απέναντι ξεκάθαρα η Δύση, η Ευρώπη, δείχνουν ότι μάλλον κάποιοι άλλοι, δηλαδή εμείς, κάνουν καλά τη δουλειά τους. Και η θέση μας, η θέση με τον αμυνόμενο, η θέση με την Ουκρανία, η θέση με την Ευρώπη, μία θέση, η οποία δικαιώνεται από πολλές απόψεις, μπορεί να ενοχλεί. Αλλά δεν πρόκειται να την αλλάξουμε και ειδικά δύο κυρίαρχα κράτη μεταξύ τους θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που πιστεύουν σωστό. Μένουμε, λοιπόν, στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς να μπορούμε να πούμε, και δεν χρειάζεται νομίζω να πούμε περισσότερα» τόνισε.

(ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ/TOKLIK.GR/EUROKINISSI)

«Στο ίδιο πλαίσιο οι θέσεις Μητσοτάκη – Καραμανλή»
Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε εξάλλου ότι «κινούνται ακριβώς στο ίδιο πλαίσιο οι θέσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, με τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρωθυπουργού της χώρας. Είναι στο απολύτως λογικό και ίδιο πλαίσιο. Δεν υπάρχει καμία διαφορά».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καραμανλής, μεταξύ άλλων, ανέδειξε τη σημασία της κινεζικής επένδυσης στο Λιμάνι του Πειραιά, σε χαιρετισμό που απήθυνε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την επέτειο 30 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνοκινεζικού Εμπορικού, Βιομηχανικού, Τουριστικού & Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr

ΑΡ. ΜΗΤ: 232265

mit-logo