Γ. Νενεγάκης (Μαθηματικά): Πειθαρχία στη μεθοδολογία, ψυχραιμία και παρατηρητικότητα | xronos.gr

Γ. Νενεγάκης (Μαθηματικά): Πειθαρχία στη μεθοδολογία, ψυχραιμία και παρατηρητικότητα

02/06/25 - 12:52
Γ. Νενεγάκης (Μαθηματικά): Πειθαρχία στη μεθοδολογία, ψυχραιμία και παρατηρητικότητα

Τα θέματα σχολίασε ο μαθηματικός και συνιδιοκτήτης του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Πολυδύναμο»

Στα Μαθηματικά εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής Γενικών Λυκείων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τα θέματα σχολίασε στο www.xronos.gr ο μαθηματικός και συνιδιοκτήτης του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Πολυδύναμο» Γιάννης Νενεγάκης.

Στο γενικό του σχόλιο, μετέφερε την εικόνα ότι οι μαθητές χρειάζονταν πειθαρχία στη μεθοδολογία, ψυχραιμία και παρατηρητικότητα για να ανταποκριθούν. Τα ερωτήματα ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια κι έτσι ο υποψήφιος μπορούσε να καταλάβει ξεκάθαρα τα ζητούμενα, τα οποία όμως ήταν πιο δύσκολα σε σχέση με τα περσινά και συνολικά ήταν για πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Το Θέμα Α’ θεωρείται βατό, με ερωτήματα που έχουν ζητηθεί ξανά στο παρελθόν, ενώ και το Σωστό/Λάθος δεν έκρυβε παγίδες. Το Θέμα Β’ ήταν αυξημένης δυσκολίας σε σχέση με το παρελθόν στα σκέλη Β2’ και Β4’ που χρειάζονταν αρκετή προσοχή. Ένας μέτριος μαθητής προσέγγιζε φέτος πιο δύσκολα το «10». Το Θέμα Γ’ ήταν κλασικό και το έχουν αντιμετωπίσει επανειλημμένα οι υποψήφιοι. Όμως στο Γ1’ χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή για να είναι ολοκληρωμένη και δικαιολογημένη η απάντηση, ενώ στα σκέλη Γ2’ και Γ4’ ο ρυθμός μεταβολής πάντα δυσκολεύει τους υποψηφίους, αν και το ερώτημα ήταν σχετικά πιο εύκολο σε σχέση με παλιότερα διαγωνίσματα. Το Θέμα Δ ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό από την αρχή του, με το Δ1 να δυσκολεύει. Το Δ2’ ήταν σύνηθες ερώτημα. Το Δ3’ είχαμε χρόνια να το δούμε, ενώ το Δ4’ ήταν περσινής λογικής αλλά φέτος χρειαζόταν επιπλέον τεχνική επίλυσης.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr

ΑΡ. ΜΗΤ: 232265

mit-logo