Στ. Στάγκος (Βιολογία): Πιο δύσκολα από τα περσινά τα θέματα | xronos.gr

Στ. Στάγκος (Βιολογία): Πιο δύσκολα από τα περσινά τα θέματα

02/06/25 - 12:52
Στ. Στάγκος (Βιολογία): Πιο δύσκολα από τα περσινά τα θέματα

Τα θέματα σχολίασε ο βιολόγος του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Πολυδύναμο»

Στη Βιολογία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας Γενικών Λυκείων για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.  Τα θέματα σχολίασε στο www.xronos.gr ο βιολόγος του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Πολυδύναμο» Σταύρος Στάγκος.

Στο γενικό του σχόλιο χαρακτήρισε τα θέματα πιο δύσκολα από τα περσινά κι ίσως τα πιο δύσκολα των τελευταίων ετών. Συνολικά, ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά, γι’ αυτό χρειαζόταν ο υποψήφιος να έχει κατανοήσει σε βάθος την ύλη κιόλας από το Θέμα Α, καθώς οι απαντήσεις πολλαπλής επιλογής χρειάζονταν ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες. Το Θέμα Β χαρακτηρίζεται βατό και δεν προβληματίζει έναν μέτρια προετοιμασμένο μαθητή. Το Θέμα Γ ήταν συνηθισμένο και μέτριας δυσκολίας. Στο Θέμα Δ ο υποψήφιος έπρεπε να είναι πάρα πολύ καλά προετοιμασμένος, ιδίως για τα ερωτήματα Δ4’ και Δ5’.

Συνολικά, τα θέματα δεν είχαν ασάφειες από την Επιτροπή, γεγονός που σημαίνει ότι ένας άρτια προετοιμασμένος μαθητής («επαγγελματίας μαθητής» όπως τον χαρακτήρισε ο καθηγητής) μπορεί να ανταπεξέλθει, καθώς όλα τα ερωτήματα έχουν δουλευτεί.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr

ΑΡ. ΜΗΤ: 232265

mit-logo