Σε Ίασμο και Σάπες την Παρασκευή ο Άδωνις Γεωργιάδης
Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης προειδοποιεί ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας, εάν δεν εργαστούμε όλοι μαζί από κοινού για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας στην πόλη μας
«Παραμονή Φώτων τριήμερο. Όχι μόνο εμείς και εμείς, αλλά η πλατεία μας βουβή και μόνη. Αν δεν κάνουμε κάτι άμεσα όλοι μας, αρχές και κάτοικοι, τα επόμενα χρόνια θα είναι χειρότερα. Καλή χρονιά».
Με το παραπάνω σχόλιο και την φωτογραφία που συνοδεύει το ρεπορτάζ… υποδέχθηκε το 2026 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) ν. Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης. Μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm έθεσε τον βασικό στόχο όλων για το 2026, που πρέπει να είναι η ενίσχυση της επισκεψιμότητας στην Κομοτηνή, διότι το τοπικό χρήμα φέρεται πως δεν επαρκεί για την επιβίωση των επαγγελματιών, ενώ οι φοιτητές χρόνο με τον χρόνο έχουν λιγότερα χρήματα προς κατανάλωση.

«Είναι συνολικό το θέμα της περιοχής μας, όχι μόνο της πόλης μας, το βλέπουμε κι από τα αποτελέσματα του δημογραφικού, την έλλειψη επιχειρηματικότητας και την ανεργία», παρατήρησε ο Ανέστης Βαφειάδης και προειδοποίησε, πως εάν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, «θα έχει αποτελέσματα πολύ σοβαρά για την κοινωνία τα μετέπειτα χρόνια, γι’ αυτό θα πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι μας, ο καθένας από τον χώρο ευθύνης του. Όσο πιο ψηλά είναι ο καθένας, τόσο μεγαλύτερες ευθύνες έχει».
Όλοι μαζί για τον τουρισμό
Βασικό, σύμφωνα με τον Ανέστη Βαφειάδη, είναι όλοι μαζί να ενεργήσουμε, ο καθένας από το μετερίζι του, ώστε να αυξηθεί η τουριστική κίνηση, έστω κατ’ ελάχιστα στην πόλη της Κομοτηνής. Όπως είπε, όπως στην πόλη μας εμφανίζονται γκρουπ επισκεπτών, το αντιλαμβάνεται όλη η αγορά. «Πρέπει να προσελκύσουμε επισκέπτες», επανέλαβε.
Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης εξήγησε, πως δεν πρέπει να στεκόμαστε σε δικαιολογίες, όπως ότι η Κομοτηνή δεν έχει αεροδρόμιο ή λιμάνι, καθώς η γειτονική μας Ξάνθη έχει αντίστοιχες υποδομές με την Κομοτηνή, αλλά έχει καταφέρει να έχει μία ταυτότητα και μία επισκεψιμότητα σε συγκεκριμένες περιόδους του χρόνου.
Τέλος, αναγνώρισε ότι γίνονται προσπάθειες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, ωστόσο όλοι μας κρινόμαστε εκ των αποτελεσμάτων και όχι εκ των προσπαθειών ή των κινήτρων μας.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News