Λειψυδρία στη Ροδόπη: Χωράφια που πλημμυρίζουν τον χειμώνα, «διψούν» το καλοκαίρι
Η Περιφερειακή Αρχή δηλώνει αναρμόδια για την κατασκευή εργοστασίου καύσης που σχεδιάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας σε Ξάνθη ή Κομοτηνή
Η Λαϊκή Συσπείρωση, με ερώτηση που κατέθεσε στον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης από τις 6 Ιουνίου, έθεσε τη διοίκηση της ΠΑΜΘ προ των ευθυνών της για το ζήτημα της κατασκευής εργοστασίου καύσης απορριμμάτων που σχεδιάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας στην περιοχή μας.
«Από τότε και ενώ ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προχωρά ακάθεκτος, τήρησε σιγή ιχθύος μέχρι τις 2 Σεπτέμβρη, δηλαδή 3 μήνες μετά (!), όπου με έγγραφο του Τμήματος Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού, δηλώνει… αναρμόδια!», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσης Κλάδης, ο οποίος κατηγορεί τη διοίκηση Τοψίδη, πως «με τη στάση της κερδίζει χρόνο για λογαριασμό της κυβέρνησης, καλλιεργεί στάση αναμονής και εφησυχασμού του λαού της περιοχής, ρίχνει τελικά νερό στο μύλο της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Δεν απαντά και δεν παίρνει θέση την ώρα που η περιβόητη και προσχηματική “διαβούλευση” του Υπουργείου Περιβάλλοντος είναι σε εξέλιξη. Δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία εναντίωσης. Κάνει πως δεν ακούει την κατηγορηματική αντίθεση του λαού της περιοχής στα επικίνδυνα σχέδια».
Ο Δ. Κλάδης υπογραμμίζει τους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον, που θα προκύψουν από τη λειτουργίας ενός εργοστασίου καύσης απορριμμάτων και καταλήγει: «Ούτε σε Ξάνθη ή Κομοτηνή ούτε πουθενά το νέο έγκλημα!».
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News