Σπουδές για όλους: Το «Πολυδύναμο» ανοίγει δρόμους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση | xronos.gr
ΗΜΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Σπουδές για όλους: Το «Πολυδύναμο» ανοίγει δρόμους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

19/06/25 - 9:00
Σπουδές για όλους:  Το «Πολυδύναμο» ανοίγει δρόμους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Μαθητές/τριες άκουσαν τις συμβουλές του δρ Χρήστου Ταουσάνη κι έλυσαν πολλές απορίες  

Πάντα ένα βήμα μπροστά: Συζήτηση μορίων, επιλογών και οι θέσεις που ανοίγονται μέσω της τεχνητής νοημοσύνης!

Γέμισε το αμφιθέατρο του ιδρύματος Παπανικολάου από εφήβους γεμάτους απορίες για το μέλλον τους αλλά και όνειρα, το απόγευμα της Τρίτης 17 Ιουνίου. Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Πολυδύναμο» με θέμα: Σχολές, σπουδές και συμπλήρωση μηχανογραφικού» με ομιλητή τον δρ. Χρήστο Ταουσάνη, συγγραφέα και σύμβουλο σταδιοδρομίας.

Ο ομιλητής δρ Χρήστος Ταουσάνης (κέντρο) με τους συνιδιοκτήτες του φροντιστηρίου Ζάνα Ιωακειμίδου και Ηρακλή Χατζηιωαννίδη



Φυσικά, το «Πολυδύναμο» προνόησε, μη θεωρώντας καμία βαθμολογία αποτυχημένη, κι έτσι, στην ενημερωτική εκδήλωση αναφέρθηκε και η περίπτωση του δεύτερου σχεδίου (plan B) και οι πολλαπλές δυνατότητες που δίνονται στον μαθητή αν δεν πετύχει την πρώτη του επιλογή.

Στην εκδήλωση αναπτύχθηκαν όλα όσα πρέπει οι τελειόφοιτοι να γνωρίζουν για τις μετεγγραφές, τις αντιστοιχίες και τις διαδικαστικές λεπτομέρειες του συστήματος! Ακόμη, αναπτύχθηκαν τα μυστικά για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Στρατιωτικές Σχολές.

Δίπλα στα παιδιά για τη σωστή επιλογή
Η Ζάνα Ιωακειμίδου, φυσικός και συνιδιοκτήτρια του Φροντιστηρίου «Πολυδύναμο», σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στη διττή λειτουργία της εκδήλωσης και τόνισε πως «αποσκοπεί τόσο στην καλύτερη επιλογή σχολής στο μηχανογραφικό με βάση την προσωπικότητα τελειόφοιτου και τα σωστά κριτήρια της σύγχρονης εποχής, όσο και στην ενημέρωση των παιδιών των μικρότερων τάξεων για την κατεύθυνση που θα θελήσουν να έχουν ως βασικό στόχο».



Ο ομιλητής της εκδήλωσης, δρ Χρήστος Ταουσάνης ανέφερε πως «στο πλέον καθορισμένο ραντεβού μας με τα φροντιστήρια “Πολυδύναμο” είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα παιδιά να κατακτήσουν το μέλλον τους. Προσπαθούμε να δείξουμε τους τρόπους που ανοίγει η τριτοβάθμια εκπαίδευση ανεξαρτήτως βαθμολογίας», τόνισε.



Σύμφωνα με τον ίδιο, βασική θεματική της ομιλίας του αποτέλεσε η διεπιστημονικότητα, δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να συνδεθούν γνώσεις από πολλούς κλάδους, καθώς και η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης για την οποία οι μαθητές θα πρέπει να είναι ενήμεροι.

«Το ΑΙ είναι πιο κοντά απ’ όσο νομίζουμε»
Σύμφωνα με τον δρ Χρήστο Ταουσάνη, η τεχνητή νοημοσύνη είναι εδώ και θα προκαλέσει τεράστιες αλλαγές στο τρόπο εργασίας που υπάρχει, στο σύντομο μέλλον. Μία από τις βασικότερες είναι η ανάπτυξη νέων εργασιών που δεν υπήρχαν στο παρελθόν. «Είναι πιο κοντά απ’ όσο νομίζαμε. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι αυτό είναι κάτι μακρινό και ίσως να μην μας αφορά για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια, αλλά σκεφτείτε ότι υπάρχει AI agent στη Νομική, το οποίο πλέον μπορεί να καταγράψει, να αναλύσει και να διαβάσει δικόγραφα και να βοηθήσει έναν δικηγόρο στην εξέλιξη μίας δίκης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr

ΑΡ. ΜΗΤ: 232265

mit-logo