Βασιλόπιτα κόβει το Σάββατο ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ροδόπης
Περιελάμβανε υπολογιστές της δεκαετίας 1982-1992 και διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Τεχνολογίας Θράκης
Μερικές δεκαετίες πριν, σε μία εποχή που οι υπολογιστές δεν είχαν τις σημερινές τους ταχύτητες και δυνατότητες, μας ταξίδεψαν τα μέλη του Συλλόγου Τεχνολογίας Θράκης. Διοργάνωσαν την 1η Ρετρό έκθεση Υπολογιστών, την οποία εγκαινίασαν το απόγευμα της Τετάρτης 27 Δεκεμβρίου στα γραφεία του Συλλόγου στην Αλεξανδρούπολη.
Η νοσταλγική έκθεση όπως την χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νασσίμ Σύριος περιελάμβανε υπολογιστές της δεκαετίας 1982 – 1992. Πρόκειται για μηχανήματα που ανήκουν στους Αστέρη Μπράτσα, Βασίλη Μανιαδή και Θέμη Τανταλάκη, οι οποίοι τα διέθεσαν για τις ανάγκες της έκθεσης, δίνοντας τη δυνατότητα στους παλαιότερους να θυμηθούν και στους νεότερους να μάθουν. «Είναι μηχανήματα παλιά τα οποία λειτουργούν με δισκέτες οι οποίες επίσης λειτουργούν.
Είχαν παιχνίδια και προγράμματα, ήρθε κόσμος και είδε πως οι μπαμπάδες τους έπαιζαν παιχνίδια», είπε ο Νασσίμ Σύριος και πρόσθεσε «υπάρχει μία αγάπη προς αυτά τα μηχανήματα, γιατί είναι κάτι το διαφορετικό. Σε αντίθεση με το σήμερα ημέρα που βομβαρδιζόμαστε από πάρα πολλά ερεθίσματα σε ελάχιστο χρόνο, τότε περίμενες να δεις αυτό το απλό το γραφικό. Εποχές αλλιώτικες με αλλιώτικη ροή πληροφορίας».
Η κατασκευή του drone
Αυτή η αγάπη προς την νέα τεχνολογία οδήγησε τα μέλη του συλλόγου να δημιουργήσουν ένα UAV, το γνωστό σε όλους drone (μη επανδρωμένου). Η προσπάθεια ξεκίνησε από το μηδέν «από σχέδια που βρήκαμε από το ίντερνετ. Ακόμα και η τηλεκατεύθυνση, τα ηλεκτρονικά, με μικροελεγκτές που προγραμματίζουμε μόνοι μας και η εξέλιξη όλου αυτού του πράγματος είναι να το φτάσουμε να είναι αυτόνομο τελείως, δηλαδή να μπορείς να του δίνεις ένα σχέδιο πτήσης και να πηγαίνει σε μία τοποθεσία που θέλεις και να επιστρέφει στο σημείο μηδέν», δήλωσε ο Θεόδωρος Κοσμίδης μέλος του Συλλόγου Τεχνολογίας.
Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2017, από μία ομάδα με ανήσυχους φίλους της τεχνολογίας με σκοπό τη δημιουργία συνεργασιών για την ανάπτυξη νέων έργων ή την βελτίωση υπαρχόντων. Με ανοιχτό μυαλό και ελεύθερο πνεύμα, μέσα από πολλές συναντήσεις, τα μέλη του συλλόγου επιδιώκουν να ενώσουν τους επαγγελματίες και τους φίλους της πληροφορικής, έκανε γνωστό ο Δημήτρης Πεχλιβάνης, ταμίας του Συλλόγου.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News