14η Μαΐου: Η εκπαιδευτική κοινότητα τίμησε την απελευθέρωση της Θράκης

Από 1ο, 2ο Γενικό Λύκειο και Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο για την προσεχή 3η προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής
Μαθήτριες και μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου, του 2ου Γενικού Λυκείου και του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής υποδέχτηκε στο Δημαρχείο ο Γιάννης Γκαράνης, στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών συναντήσεων που πραγματοποιούνται για την υλοποίηση της 3ης προσομοίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, που διοργανώνουν το Κέντρο Νεολαίας & Εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Κομοτηνής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης. Στην προσομοίωση συμμετέχουν, επίσης, μαθήτριες και μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου που θα επισκεφτούν το Δημαρχείο τις επόμενες μέρες.
Με εύστοχες ερωτήσεις οι μαθήτριες και οι μαθητές των δυο σχολείων ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Δήμου Κομοτηνής και των Υπηρεσιών του, καθώς, επίσης, του Δημοτικού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα, έθεσαν μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν την καθημερινότητά τους και μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις κατέθεσαν και τις προτάσεις τους. «Ο διάλογος με τα παιδιά αποδεικνύει την πολιτική τους ωριμότητα, αλλά και την ευαισθησία τους για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στο περιβάλλον, την κοινωνία, τον πολιτισμό, τον άνθρωπο. Εξάλλου, η Κομοτηνή, ήταν και παραμένει πόλη των νέων», σημείωσε ο Γιάννης Γκαράνης.




Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News