Κομοτηνή: Ανήλικος με ηλεκτρικό πατίνι χτύπησε 7χρονο παιδί | xronos.gr
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

Κομοτηνή: Ανήλικος με ηλεκτρικό πατίνι χτύπησε 7χρονο παιδί

28/09/20 - 11:06

Το παιδί οδηγήθηκε προληπτικά στο Νοσοκομείο κι ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του – έκκληση του πατέρα για να μην ξαναγίνει αντίστοιχο ατύχημα

Ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι συνέβη στην Κομοτηνή το μεσημέρι της Κυριακής 27/09. Πιο συγκεκριμένα, στην πλατεία Ειρήνης ένας ανήλικος (περί των 15 ετών σύμφωνα με τις μαρτυρίες) οδηγός ηλεκτρικού πατινιού χτύπησε με το πατίνι ένα 7χρονο παιδί.

Την καταγγελία έκανε στον «Χ» ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος γνωστοποίησε πως πήγε το παιδί του προληπτικά στο Νοσοκομείο, όπου ευτυχώς διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του. Ο ανήλικος οδηγός του πατινιού σταμάτησε αρχικά, για να δει αν το παιδί είναι καλά, πλην όμως όταν ο πατέρας του παιδιού του ζήτησε να παραμείνει στο σημείο, έφυγε.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί αρμοδίως η Αστυνομία, ωστόσο ο πατέρας δεν θα κάνει μήνυση. Γνωστοποιεί όμως το συμβάν στον «Χ», εξηγώντας ότι «δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για τα ηλεκτρικά πατίνια» και διερωτώμενος «αν αύριο γίνει ένα σοβαρό ατύχημα ποιος θα ευθύνεται;».

Πράγματι, μολονότι από τις αρχές του ’20 το Υπουργείο Μεταφορών έχει γνωστοποιήσει ότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι «στα σκαριά», μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί, με ό, τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για κινδύνους οδηγών και πεζών.

Στο μεσοδιάστημα πάντως, οι χρήστες των ηλεκτρικών πατινιών –και στην πόλη της Κομοτηνής- δεν πρέπει να αναπτύσσουν ξέφρενες ταχύτητες αλλά να πειθαρχούν στις σωστές συμπεριφορές οδικής ασφάλειας.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr