Διήμερο σκακιστικό φεστιβάλ στην Κομοτηνή | xronos.gr

Διήμερο σκακιστικό φεστιβάλ στην Κομοτηνή

09/05/25 - 9:00
Διήμερο σκακιστικό  φεστιβάλ στην Κομοτηνή

Αυτό το Σαββατοκύριακο από τον Σκακιστικό Όμιλο Κομοτηνής στο πλαίσιο των Ελευθερίων Θράκης

O Σκακιστικός Όμιλος Κομοτηνής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια Θράκης 2025 και υπό την αιγίδα του Δήμου Κομοτηνής, διοργανώνει διήμερο Σκακιστικό Φεστιβάλ ανοιχτό στο κοινό, με στόχο τη γνωριμία μικρών και μεγάλων με τον μαγικό κόσμο του σκακιού.

Το Σάββατο 10 Μαΐου, από τις 10:00 έως τις 14:00, στο πάρκο Περιφέρειας, θα πραγματοποιηθεί σιμουλτανέ τουρνουά σκακιού, όπου ένας ισχυρός σκακιστής της περιοχής θα αγωνιστεί ταυτόχρονα με πολλούς αντιπάλους, προσφέροντας στο κοινό τη δυνατότητα να ζήσει μια ξεχωριστή εμπειρία. Παράλληλα, στο χώρο θα υπάρχουν ελεύθερες σκακιέρες για γνωριμία με το άθλημα και ελεύθερο παιχνίδι, καθώς και έκθεση και διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα το σκάκι. Οι μικροί επισκέπτες μπορούν να φέρουν έτοιμες ζωγραφιές ή να δημιουργήσουν τις δικές τους επί τόπου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση του Σκακιστικού Ομίλου Κομοτηνής, ενώ θα διατίθενται και σκακιστικά βιβλία για το κοινό.

Την Κυριακή 11 Μαΐου, από τις 10:00 στο πάρκο Περιφέρειας, θα διεξαχθεί τουρνουά γρήγορου σκακιού (Rapid), το οποίο είναι ανοιχτό για παίκτες όλων των επιπέδων. Στο χώρο θα υπάρχουν και διαθέσιμα τραπέζια με σκακιέρες για ελεύθερο παιχνίδι και γνωριμία με το σκάκι, με τη βοήθεια μελών του Ομίλου.

«Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν και δεν απαιτείται προεγγραφή. Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε από κοντά την τέχνη και τη στρατηγική του σκακιού, μέσα από ένα φιλικό, δημιουργικό και ανοιχτό περιβάλλον! Σας περιμένουμε!», αναφέρεται στην πρόσκληση του Σκακιστικού Ομίλου.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr