Δύο φωτοβολταϊκά πάρκα δρομολογεί ο Δήμος Κομοτηνής | xronos.gr
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ;

Δύο φωτοβολταϊκά πάρκα δρομολογεί ο Δήμος Κομοτηνής

22/11/22 - 8:00
Από τη συνεδρίαση της Παρασκευής

Αφορμή η αντιπαράθεση Γκαράνη - Γραβάνη για τα LED στον οδοφωτισμό

Δύο τελικά κι όχι ένα, φωτοβολταϊκά πάρκα για ενεργειακή αυτονομία, θέλει να κατασκευάσει ο Δήμος Κομοτηνής σε αγροτικές περιοχές πλησίον της πόλης. Την είδηση έκανε γνωστή στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Έργων Δημήτρης Καρασταύρου, με αφορμή αντιπαράθεση Γκαράνη - Γραβάνη για τα LED οδοφωτισμού και το κόστος ενέργειας.

«Έχουμε ήδη μελέτη, την υποβάλλουμε για να κάνουμε δύο τελικά φωτοβολταϊκά πάρκα, όχι ένα, ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες του Δήμου Κομοτηνής στο σύνολό τους» υποστήριξε ο αντιδήμαρχος.

Πληρώνουμε πολλά για οδοφωτισμό;
Με αφορμή μία ακόμη αναμόρφωση του προϋπολογισμού, λόγω αυξημένου ενεργειακού κόστους, ο επικεφαλής αντιπολίτευσης Αντώνης Γραβάνης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή πως επειδή έχει χαμηλά ποσοστά οδοφωτισμού LED στην πόλη, αυτό έχει αποτέλεσμα μεγάλα κόστη ενέργειας.

«Ο Δήμος Κομοτηνής είναι τελείως απροετοίμαστος στην ενεργειακή κρίση. Αναγκάζονται οι δημότες σε σχέση με γειτονικούς Δήμους να πληρώνουν υπερδιπλάσια χρήματα» σημείωσε ο κος Γραβάνης.

Πως η αντιπολίτευση δεν βλέπει τα χρήματα που πληρώνουν οι γειτονικοί Δήμοι, Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης, στους αναδόχους που ανέλαβαν τα LED, απάντησε ο Δημήτρης Καρασταύρου. Κάλεσε τον κο Γραβάνη πρώτα να εντοπίσει συνολικά τα ποσά και μετά να ασκήσει κριτική στον Δήμο Κομοτηνής, κάτι το οποίο ανταπάντησε ότι θα πράξει προσεχώς ο αυτοδιοικητικός.

Ο Δήμος Κομοτηνής αλλάζει φωτιστικά LED με δικά του συνεργεία και προσωπικό, χωρίς μεγάλες εργολαβίες, κι έτσι έχει κόστος μόνο για να αγοράσει τα LED, απάντησε ο δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης. Υποστήριξε πως ο Δήμος Κομοτηνής με αυτό τον τρόπο έχει ρίξει το κόστος τοποθέτησης LED, επιχείρημα που δεν έπεισε τον κο Γραβάνη,

Η Σύμπραξη Προοπτικής απείχε από την ψηφοφορία αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, ενώ αρνητικά ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr