Θα υπογραφεί ποτέ η σύμβαση με την ΔΕΗ για το φράγμα της Γρατινής; | xronos.gr
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Θα υπογραφεί ποτέ η σύμβαση με την ΔΕΗ για το φράγμα της Γρατινής;

08/12/20 - 10:00
234234234-53_2.jpg

Πεσμένη η στάθμη του φράγματος τις τελευταίες ημέρες λόγω ανομβρίας

Οι εικόνες που βλέπετε έρχονται από το γνωστό φράγμα της Γρατινής. Όπως μπορείτε εύκολα να διακρίνετε η στάθμη του νερού στο φράγμα έχει πέσει πολύ. Βέβαια, σε αυτό παίζει ρόλο και η έλλειψη δυνατών βροχών. Η στάθμη του νερού έχει κατέβει αρκετά μέτρα και τέτοιες εικόνες του φράγματος σίγουρα δεν αποτελούν κάτι το συνηθισμένο.

Επί του θέματος και για το προς τα που οδεύει η συμφωνία που θέλει να κάνει ο Δήμος Κομοτηνής (ΔΕΥΑΚ) με την ΔΕΗ για το φράγμα (για την υδροδότηση της πόλης και μέσα από το φράγμα), μίλησε στην συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Κομοτηνής (ΔΕΥΑΚ) Νότης Χαραλαμπίδης.

«Το φράγμα της Γρατινής ο όρος μέσα είναι ότι θα πρέπει να υπογραφεί μια προγραμματική σύμβαση με την ΔΕΗ ως γνωστόν. Η ΔΕΗ εξέφρασε καθαρά ότι ενώ αρχικά είχε δώσει το πράσινο φως για να προχωρήσουμε στην αδειοδότηση του έργου για να προχωρήσουμε στην κατασκευή του έργου, αργότερα είχαμε μια υπαναχώρηση και εξέφρασε σαφώς ότι δεν προτίθεται να υπογράψει κάποια προγραμματική σύμβαση ώστε να ολοκληρωθεί το έργο», πληροφόρησε ο κος Χαραλαμπίδης.

Στην συνέχεια σημείωσε πως γίνονται προσπάθειες από την πλευρά του Δήμου Κομοτηνής και έχουν έρθει σε επαφή με την ΔΕΗ, προκειμένου να υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ. «Ήρθαμε σε επαφή με τους ιθύνοντες της ΔΕΗ και με το υπουργείο και εγώ και ο δήμαρχος. Είμαστε σε αλληλογραφία προσπαθώντας να επιλύσουμε το θέμα. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση, είμαστε σε διαπραγματεύσεις δηλαδή», ενώ πρόσθεσε πως έχει υπάρξει επαφή και με την υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη. «Έχουμε φτάσει στον υπουργό τον κ. Χατζηδάκη είχαμε ραντεβού μιλήσαμε. Τώρα το επόμενο στάδιο είναι τις επόμενες ημέρες θα μεταβούμε στην Αθήνα για αυτόν ακριβώς τον λόγο», κατέληξε.

Ο κος Χαραλαμπίδης πριν από λίγο καιρό μιλώντας ξανά στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm είχε τονίσει πως «ενδεχομένως ότι οι ποσότητες νερού που θα δώσουν (το φράγμα της Γρατινής) στην πόλη μπορούν να διακινδυνεύσουν τη λειτουργία του εργοστασίου». Τότε, πάντως, φάνηκε αισιόδοξος σημειώνοντας πως «υπάρχει μια διάθεση συνεργασίας».

Με την στάθμη του νερού πάντως να είναι αρκετά πεσμένη τις τελευταίες ημέρες, ενδεχομένως δύσκολα να μπορεί να «εφοδιάζεται» από το φράγμα το εργοστάσιο της ΔΕΗ και η πόλη της Κομοτηνής.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr