«Αναμένοντας…» | xronos.gr
ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

«Αναμένοντας…»

26/01/23 - 8:00
«Αναμένοντας…»

Γράφει ο Σταύρος Ι. Σταυρίδης Δικηγόρος Αθηνών

Τη χρονική στιγμή που γράφεται το παρόν κείμενο το σημαντικότερο θέμα της επικαιρότητας είναι η απόρρητη επιστολή του Πρόεδρου της ΑΔΑΕ κ. Χρήστου Ράμμου σχετικά με το ζήτημα των παρακολουθήσεων και οι αντιδράσεις που προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο δόθηκε η επιστολή αυτή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το πολιτικό σύστημα της χώρας παρέλαβε λοιπόν αυτή την απόρρητη καταρχήν επιστολή αλλά μάλλον το απόρρητο θα διατηρηθεί για λίγο καθώς υποπτεύομαι ότι το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής θα γίνει αντικείμενο μεγάλης συζήτησης καθώς είμαστε ξεκάθαρα σε προεκλογική περίοδο.

Το ζήτημα είναι εάν τελικά η προεκλογική περίοδος θα έχει θετικό πρόσημο και θα ασχοληθούμε με προγράμματα και προοπτικές ή εάν θα πάρει καθαρά αρνητική τροπή και θα κυριαρχήσουν οι αλληλοκατηγορίες και η αρνητική διαφήμιση.

Τελικά αποδεικνύεται ότι όλα όσα δεν ξεκαθαρίζονται έγκαιρα αφήνουν ουρές που μπορεί να κάνουν ζημιές στο έργο μιας κυβέρνησης και κυρίως να δημιουργήσουν δυσπιστία.

Περιμένοντας λοιπόν τις εξελίξεις δε μπορεί κανείς να πει τίποτα και απλά θα αναμείνουμε όλοι να δούμε τι τελικά και με ποιο τρόπο θα έρθει στην επιφάνεια.

Ενώ λοιπόν αναμένουμε την επίσημη προκήρυξη των εκλογών που λίγο πολύ έχουν προσδιορισθεί έμμεσα για τον Απρίλιο του 2023 και ενώ θα θέλαμε ο προεκλογικός λόγος των πολιτικών κομμάτων να είναι δημιουργικός και να μας κάνει σοφότερους για το τι έχουμε να προσδοκούμε σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο υπάρχει κίνδυνος να «κυλιστούμε» όλοι μαζί στην αρνητική πληροφόρηση και παραπληροφόρηση και μάλιστα να εκθέσουμε σε δημόσια θέα «ευαίσθητες» πληροφορίες της χώρας μας.

Υπάρχει λοιπόν μια δύσκολη εξίσωση, που πρέπει να επιλυθεί αυτή τη στιγμή η οποία έχει ως μέρη της από τη μια την προστασία των δημοκρατικών θεσμών με τη διαλεύκανση του ζητήματος των παρακολουθήσεων και από την άλλη την προστασία «ευαίσθητων» για την εθνική ασφάλεια προσώπων και πληροφοριών.

Για να κάνει τελικά ταμείο η κοινωνία με την υπόθεση των παρακολουθήσεων θα πρέπει να ξεκαθαριστεί τι τελικά έχει συμβεί, όπως θα πρέπει να ξεκαθαριστούν και όλα τα ζητήματα που έχουν απασχολήσει τη χώρα τα τελευταία χρόνια, όπως για παράδειγμα τι έγινε τελικά εκείνο το πολυτάραχο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Περιμένοντας λοιπόν τις εξελίξεις και τις όποιες αποκαλύψεις θα εκφράσω την ελπίδα ο καπνός που σηκώθηκε γύρω από το ζήτημα των παρακολουθήσεων να μην πνίξει κάθε δημιουργική συζήτηση για το μέλλον και τις προοπτικές της χώρας μας.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr