Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ο Ευριπίδης Στυλιανίδης
Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Ελευθέριων Θράκης
Στην παραλία Φαναρίου εξόρμησαν, τις πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής, δεκάδες νεαροί εθελοντές του 4ου Green Fest Κομοτηνής, στο πλαίσιο των Ελευθερίων Θράκης. Η δράση διοργανώθηκε από το Κέντρο Νεολαίας & Εθελοντισμού «Exagono», σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος «HELMEPA».
Στο πλαίσιο της δράσης, νέοι εθελοντές συγκεντρώθηκαν με σκοπό να απομακρύνουν απορρίμματα από τις ακτές, να τοποθετήσουν ένα ενημερωτικό πανό με οδηγίες για την προστασία της παραλίας και του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τέλος να δημιουργήσουν μια ανταλλακτική-δανειστική βιβλιοθήκη για τους επισκέπτες.
«Εθελοντές, νέοι και πολίτες ενώσαμε δυνάμεις και καθαρίσαμε την παραλία, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα προστασίας του περιβάλλοντος και ενεργής συμμετοχής», δήλωσαν τα μέλη του «Exagono».
Το συμβολικό γλυπτό του Άρη Ασσαριωτάκη
Συνέχισαν λέγοντας «ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε το γλυπτό ‘Ψάρι’ του Συλλόγου Καλλιτεχνών Αθηνών, το οποίο θα κοσμήσει το Φανάρι ως μία καλλιτεχνική παρέμβαση με ουσιαστικό περιβαλλοντικό σκοπό: να υπενθυμίζει σε όλους μας τη σημασία της προστασίας των ακτών και της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων». Το γλυπτό φιλοτέχνησε ο πρόεδρος του «Αθηνίων» Άρης Ασσαριωτάκης.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News