Προετοιμάζονται οι Κομοτηναίοι για την έναρξη της Σαρακοστής | xronos.gr

Προετοιμάζονται οι Κομοτηναίοι για την έναρξη της Σαρακοστής

16/03/24 - 8:00
Προετοιμάζονται  οι Κομοτηναίοι  για την έναρξη  της Σαρακοστής

Πολίτες και επιχειρηματίες ετοιμάζονται  για την έναρξη της περιόδου νηστείας  - τι λέει ο επαγγελματίας Νίκος Ελευθερίου της ομώνυμης ψαραγοράς  

Λίγες μέρες απομένουν για την Καθαρά Δευτέρα που αποτελεί την έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής. Οι πολίτες και οι επιχειρηματίες προετοιμάζονται για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας αλλά και για την περίοδο νηστείας της Σαρακοστής. Είναι σίγουρο ότι την τιμητική τους θα έχουν οι ψαραγορές, καθώς πλήθος κόσμου αναμένεται να ψωνίσει ψαρικά είδη και γενικότερα νηστίσιμα προϊόντα .

Σε αρκετά ιχθυοπωλεία επικρατεί αναβρασμός καθώς η Καθαρά Δευτέρα είναι παραδοσιακά μια μέρα που καταναλώνονται αρκετά ψαρικά είδη. Ο επαγγελματίας Νίκος Ελευθερίου, ένας από τους ιδιοκτήτες της ομώνυμης ψαραγοράς, που διαθέτει και κουζίνα μίλησε στον «Χ», με αφορμή αυτή τη μέρα αλλά και την περίοδο της νηστείας.

Προσοχή συνιστά ο Ν. Ελευθερίου
«Μέσα στην Σαρακοστή ανεβαίνουν πολύ οι πωλήσεις των οστρακοειδών, της γαρίδας, των καλαμαριών και κυρίως των θραψάλων, δηλαδή προϊόντων που είναι νηστίσιμα» είπε ο Νίκος Ελευθερίου, τονίζοντας ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικός στις αγορές του, καθώς αυτά τα προϊόντα ενέχουν κινδύνους αν δεν καταναλώνονται φρέσκα. Ο επαγγελματίας γνωστοποίησε στον κόσμο ότι τα φρέσκα προϊόντα ξεχωρίζουν τόσο από την όψη όσο και από την οσμή, καθώς τα φρέσκα ψαρικά μυρίζουν θάλασσα. Επίσης, πρέπει οι καταναλωτές στις αγορές τους να προσέχουν και να αγοράζουν τα οστρακοειδή κλειστά. Ακόμη, ενημέρωσε τους πολίτες να μην αφήνουν αυτά τα προϊόντα για αρκετή ώρα στον ήλιο και εκτός ψυγείου ώστε να μην χαλάσουν.

Οι τιμές
Στη συνέχεια στάθηκε και στις τιμές. «Δεν έχουν τεράστιες διαφορές με πέρσι, ίσως είναι μικρότερες. Σε σχέση με πέρσι όμως έχουν μειωθεί οι ημέρες κατά τις οποίες ο κόσμος θα καταναλώσει και θα αγοράσει ψάρια», ανέφερε και συνέχισε: «ενδεικτικά μια τετραμελής οικογένεια θα χρειαστεί σίγουρα περίπου 30-40 ευρώ για να κάνει ένα τραπέζι την Καθαρά Δευτέρα».

Ανέφερε ακόμη και τις διακυμάνσεις των προϊόντων: «τα θράψαλα έχουν 10 ευρώ το κιλό, οι εισαγόμενες γαρίδες 17 ευρώ το κιλό, οι ελληνικές θα κυμανθούν σίγουρα πάνω από 35 ευρώ το κιλό και τα καλαμάρια θα είναι γύρω στα 22/24 ευρώ το κιλό με τον κόσμο λόγω τιμής να προτιμάει αρκετά τα θράψαλα και της εισαγόμενες γαρίδες», είπε και, τέλος, παρατήρησε πως «συνοικιακά στην Κομοτηνή οι τιμές κρατιούνται ως ένα βαθμό σταθερές αλλά υπάρχουν διακυμάνσεις αναλόγως το μαγαζί και αναλόγως την ποιότητα».

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr