Λειψυδρία στη Ροδόπη: Χωράφια που πλημμυρίζουν τον χειμώνα, «διψούν» το καλοκαίρι
Η κραυγή αγωνίας ενός ανθρώπου του πρωτογενούς τομέα
Την κραυγή αγωνίας του, για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα της Ελλάδας και των ανθρώπων που παράγουν, μετέφερε ο Σταύρος Κοσουτζής. Ο αγρότης, ο οποίος είναι ενεργός καθημερινά στο μπλόκο της Κομοτηνής, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής προς Ξάνθης, μαζί με εκατοντάδες άλλους συναδέλφους του, έστειλε το δικό του μήνυμα, με αφορμή τη σημερινή πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στις Σέρρες, διαμηνύοντας πως οι αγροτικές κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν, όσο δεν εισακούγονται τα αιτήματα του κλάδου.
Η ανάρτησή του:
Μας κορόιδεψαν.
Μισές πληρωμές, απλήρωτα, χρέη που πνίγουν οικογένειες ολόκληρες. Χρόνια τώρα κανείς δεν έλυσε το πρόβλημα όλοι το φόρτωναν παρακάτω, κάνοντάς το χειρότερο.
Η κτηνοτροφία έχει χαθεί.
Ο κόσμος της Γης βλέπει τους κόπους του, τους κόπους των γονιών και των παππούδων του, να χάνονται. Μια κυβέρνηση στον αυτόματο πιλότο, αποκομμένη από την πραγματικότητα, μας καταδικάζει σε αφανισμό.
Φτάνει. Γι’ αυτό ο κόσμος βγήκε στον δρόμο. Γι' αυτό δεν κάνει πίσω. Γι’ αυτό κάθε μέρα ήμαστε περισσότεροι. Γι’ αυτό στεκόμαστε όρθιοι.
Σήμερα κλείνουμε 18 μέρες στο μπλόκο της Κομοτηνής. Δεν κάνουμε πίσω. Είμαστε έτοιμοι να μείνουμε όσο χρειαστεί, να αλλάξουμε εκεί τον χρόνο, να δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους. Και αν μέχρι τότε έχει μείνει ελληνικό αρνί, θα το σουβλίσουμε εκεί , σαν πείσμα, σαν μήνυμα.
Αυτό δεν είναι διαμαρτυρία. Είναι αγώνας. Και στον αγώνα δεν υποχωρείς. Από την στιγμή που πήρες την απόφαση, δεν έχει γυρισμό.
Ραντεβού σήμερα στις Σέρρες.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News