Γ. Πεταλωτής: «Απαράδεκτη η δήλωση του πρωθυπουργού. Είναι στα όρια του επικίνδυνου» | xronos.gr
ΡΑΔΙΟ ΧΡΟΝΟΣ 87.5FM

Γ. Πεταλωτής: «Απαράδεκτη η δήλωση του πρωθυπουργού. Είναι στα όρια του επικίνδυνου»

09/01/26 - 15:00
Γ. Πεταλωτής:  «Απαράδεκτη η δήλωση  του πρωθυπουργού. Είναι  στα όρια του επικίνδυνου»

Η Ελλάδα προβάλλει απέναντι στην Τουρκία, καλώς, το Διεθνές Δίκαιο, αλλά ο πρωθυπουργός δεν επικαλέσθηκε το Διεθνές Δίκαιο για να καταδικάσει το «χτύπημα» στη Βενεζουέλα και την σύλληψη Μαδούρο  

«Έχουμε μια διεθνή χωροφυλακή εν δράσει» - Πώς σχολιάζει ο τομεάρχης Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ την αμερικανική επίθεση στη Βενεζουέλα και τις απειλές Τραμπ κατά Γροιλανδίας - Δανίας

Ο γραμματέας του Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟ-ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, μίλησε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm, ασκώντας έντονη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα και τις πρακτικές που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε.

«Ψυχραιμία» συνέστησε ο Γιώργος Πεταλωτής, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη χώρα της Βενεζουέλας, και ανέλυσε: «Χρειάζεται ψυχραιμία. Σίγουρα θα έχουμε εξελίξεις και, μάλιστα, καθόλου γραμμικές όπως φαίνεται. Ο πρόεδρος Τραμπ έκανε αυτό που έκανε - όχι πρωτοφανές για τα δεδομένα της χώρας του - και αυτό δείχνει πως οι σύγχρονες καταστάσεις είναι τόσο ρευστές και δημιουργούν μια ανισορροπία στον κόσμο που ζούμε σήμερα».

Σύμφωνα με τον πολιτικό, «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να σκεφτεί τι θα κάνει», γιατί «σαφώς και είναι πολύ προβληματικό αυτό που έγινε. Ήταν, η χωρίς πρόφαση, παρέμβαση, σε μία ανεξάρτητη χώρα, μη δίνοντας λογαριασμό σε κανέναν. Σε επίπεδο διεθνούς νομιμότητας θα πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις. Εδώ, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να σκεφτεί τι θα κάνει, αν υπάρξει μια αντίστοιχη παρέμβαση από τον Αμερικανό πρόεδρο στη Γροιλανδία, μια αυτόνομη περιοχή, που ανήκει στη Δανία, η οποία είναι χώρα-μέλος της Ε.Ε».

«Έχουμε μια διεθνή χωροφυλακή εν δράσει»
Ο τομεάρχης Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εκτίμησε πως μια ενδεχόμενη παρέμβαση από τον κ. Τραμπ στη Γροιλανδία, θα είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή θα είναι μια εξέλιξη πολύ δυσάρεστη για την ΕΕ. Έχουμε δηλαδή μια διεθνή χωροφυλακή εν δράσει, στην οποία κάποιοι πρέπει να αντιδράσουν. Ως Ευρώπη, είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε στα πόδια μας, να δούμε το ρόλο μας», ενώ χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» τη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού, «προσπαθώντας μ’ αυτό τον τρόπο να μην δυσαρεστήσει τον κ. Τραμπ, ο οποίος κ. Τραμπ», όπως επισήμανε ο κ. Πεταλωτής, «ούτε γυρίζει να μας κοιτάξει».

«Απαράδεκτη η δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού. Είναι στα όρια του επικίνδυνου»
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, άσκησε δριμεία κριτική στον Έλληνα πρωθυπουργό, αναφορικά με τη δήλωση που έκανε - στην οποία δεν μίλησε καθόλου για την τήρηση του διεθνούς δικαίου -, τονίζοντας τα εξής: «Εκείνο που ήταν απαράδεκτο και μένει δυστυχώς, ήταν η δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού, ότι δεν είναι η ώρα να δούμε τη διεθνή νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών.

Και αυτό, το λέμε εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, που απέναντι στην αναθεωρητική Τουρκία, προβάλουμε - και καλώς κάνουμε - το Διεθνές Δίκαιο, και το προβάλουμε για την Κύπρο, το Αιγαίο και ειδικά για τη Θράκη. Όταν όμως ο κ. Μητσοτάκης βγαίνει και κάνει μια τέτοια δήλωση, ότι δηλαδή τη διεθνή νομιμότητα θα την βάλουμε σε δευτερεύουσα συζήτηση, τότε καταλύει το μπετόν αρμέ επιχείρημα που έχουν όλοι οι Έλληνες πρωθυπουργοί όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης είναι στα όρια του επικίνδυνου».

«Και φυσικά αυτό δεν έγινε κατά λάθος, ούτε εκ παραδρομής, Είναι κάτι που δεν μαζεύεται, μολονότι προσπάθησε ο κ. Μαρινάκης να το μαζέψει, και αυτή τη στιγμή, ήδη, κάποια τουρκικά sites το εκμεταλλεύονται κατάλληλα», κατέληξε ο τομεάρχης Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr

ΑΡ. ΜΗΤ: 232265

mit-logo