Είναι το δημογραφικό, ηλίθιε!

Σε μία όμορφη εκδήλωση στη Λέσχη Κομοτηναίων, η πρόεδρος του συλλόγου Β. Χατζηγεωργίου δήλωσε χαρούμενη για την προσέλευση
Με χαρά βλέπει την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κομοτηνής, ο πολιτιστικός σύλλογος περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου, ο οποίος και γιόρτασε τα ονομαστήριά του. Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της Τετάρτης 21 Νοεμβρίου, στον δεύτερο όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων, ο σύλλογος "έσβησε" 16 κεράκια, όπως μας είπε η πρόεδρος Βιβή Χατζηγεωργίου, που δήλωσε χαρούμενη, γιατί "παρά τον καιρό έχει έρθει τόσος κόσμος, εμείς καλέσαμε μέλη και φίλους του συλλόγου, για να περάσουμε μια όμορφη βραδιά".
Το καλωσόρισμα έγινε με τσάι, βότανα, λικέρ, για όλους, με την πρόεδρο να ανακαλεί τα χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου μέχρι και σήμερα και να δηλώνει χαρούμενη που βλέπει εργασίες στο ιστορικό κέντρο της πόλης. "Όλοι οι Κομοτηναίοι, ιδιαίτερα εμείς, περιμένουμε με λαχτάρα να τελειώσουν οι εργασίες, να ξεναγήσουν τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου - θα είναι κάτι πολύ ωραίο, αλλά έχει δρόμο ακόμα", λέει χαρακτηριστικά αναφερόμενη στις εργασίες ανάπλασης του ιστορικού κέντρου.
Ομιλία για την φύση
Στην εκδήλωση κεντρική ομιλήτρια ήταν η καθηγήτρια, φιλόλογος και συγγραφέας Βάντα Παπαϊωάννου - Βουτσά που ανέπτυξε το θέμα "Μοτίβα της φύσης στη ζωή και την τέχνη". "Βρήκα ευκαιρία να μιλήσω για την φύση, χωρίς να είμαι ειδική, απλώς από αγάπη και παρατηρητικότητα", είπε η ομιλήτρια, η οποία θέλει να ευαισθητοποιήσει "τους ανθρώπους, ώστε περπατώντας στους δρόμους και στις εξοχές, να παρατηρούν, να συγκρίνουν και να ψάχνουν θέματα για την φύση". Παρατηρεί μάλιστα πως "ο τόπος μας είναι πολύ εύφορος", λέγοντας σχηματικά "όπου σκάψεις αναβλύζει νερό".
Μάλιστα, καθώς έχει καταγωγή από το Λαύριο Αττικής, στο πλαίσιο της ομιλίας της παρουσίασε φυτά που δεν φυτρώνουν στην Βόρεια Ελλάδα αλλά φυτρώνουν στη Νότια, και το ανάποδο. Παρότι όμως δεν κατάγεται από την Κομοτηνή, έχει έρθει από το '73 κι έχει αγαπήσει την πόλη από καρδιάς, παρατηρεί ότι "έχει πολύ πράσινο" και αναγνωρίζει την ιδιαίτερη αξία του δάσους της Νυμφαίας που το χαρακτηρίζει "πνεύμονα" και "μεγάλου ατού" της περιοχής.




Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News