Χρ. Τοψίδης: Με σταθερά βήματα και πνεύμα συνεργασίας η Περιφέρεια ΑΜΘ αλλάζει
Γ. Δαλθανάσης: «Οι συνάδελφοι να τηρούν όλα τα μέτρα» / Πότε πρέπει να μπαίνουν ένας-ένας οι πελάτες στον φούρνο
Έκκληση προς όλους τους συναδέλφους του να είναι απολύτως συνεπείς στην τήρηση των μέτρων υγιεινής απευθύνει μέσω του ράδιο Χρόνος 87.5fm ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Ροδόπης Γιώργος Δαλθανάσης.
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος, υπάρχουν τρία βασικά πράγματα που πρέπει να κάνει ο κάθε αρτοποιός ή ιδιοκτήτης πρατηρίου άρτου, ώστε να διαφυλάξει την υγεία του, την υγεία των καταναλωτών και κατ’ επέκταση τη δημόσια υγεία συνολικά.
Το πρώτο πράγμα είναι οι αποστάσεις ασφαλείας, τόσο μεταξύ των πελατών όσο και μεταξύ των πωλητών από τους πελάτες. Όπως λέει ο ίδιος, ειδικά σε πρατήρια άρτου μικρότερα των 10 τ.μ. οι πελάτες πρέπει να μπαίνουν μέσα ένας - ένας. Αν σε περίπτωση υπάρχουν μέσα δύο πελάτες τότε και αυτοί θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει αυτό να αποφεύγεται.
Δεύτερο και πολύ σημαντικό, είναι το γεγονός ότι τα ψωμιά πρέπει να φεύγουν από το πρατήριο ή το αρτοποιείο, συσκευασμένα. «Αυτό είναι απαράβατος όρος», υπογραμμίζει ο κος Δαλθανάσης και συμπληρώνει το τρίτο μέτρο το οποίο είναι η διάθεση αντισηπτικών σε εμφανή σημεία του καταστήματος. Όπως λέει κάθε κατάστημα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον δύο συσκευασίες: μια στην είσοδο και μία στην έξοδο.
«Υπάρχει επάρκεια πρώτων υλών»
Σε ό,τι έχει να κάνει με την κατανάλωση, αυτή περιορίζεται κατά κύριο λόγο στην αγορά ψωμιού. «Οι πωλήσεις αρτοσκευασμάτων έχουν μηδενιστεί», λέει και καλεί τον κόσμο «να μην πανικοβάλλεται καθώς υπάρχει επάρκεια και αλεύρων και πρώτων υλών γενικά, οπότε το ψωμί θα παράγεται όπως και να ‘χει. Συνεπώς πρέπει να αποφεύγονται οι υπερβολές και τέλος, να θυμούνται όλοι ότι «τα αρτοποιεία θα παραμείνουν ανοικτά».
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News