Ν. Στοϊκίδου: «Τα θέματα Χημείας δεν προκάλεσαν έκπληξη» | xronos.gr
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΜΕΘΟΔΙΚΟ»

Ν. Στοϊκίδου: «Τα θέματα Χημείας δεν προκάλεσαν έκπληξη»

08/06/22 - 12:55
nancy_stoikidou.jpg

Η καθηγήτρια αναλύει τα θέματα

Με Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους Γενικών Λυκείων.

Τα θέματα Χημείας σχολίασε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm η καθηγήτρια και συνιδιοκτήτρια του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Μεθοδικό» Νάνσυ Στοϊκίδου. «Τα θέματα δεν προκάλεσαν έκπληξη ούτε στους καθηγητές ούτε στους υποψηφίους. Κυμαίνονται περίπου στο ίδιο επίπεδο δυσκολίας με τα περσινά κι ήταν ευτυχώς χρονικά διαχειρίσιμα», είπε αρχικά. Τα χαρακτήρισε «μέτριας δυσκολίας» σίγουρα όμως όπως είπε «απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους μαθητές, που εκτιμώ ότι θα δουν πολύ υψηλούς βαθμούς».

Σε σημειακές τις παρατηρήσεις, τα Θέματα Α’ και Β’ δεν παρουσίασαν ιδιαίτερες δυσκολίες, πάντως ειδικά στις απαντήσεις του Β’ έπρεπε να έχουν δοθεί πλήρως αιτιολογημένες απαντήσεις. Το Θέμα Γ’ θεωρείται μέτριας δυσκολίας, περιλαμβάνοντας κλασικές ασκήσεις που επιλύονται με συγκεκριμένη μεθοδολογία. Το Θέμα Δ’ παρουσιάζει την αναμενόμενη δυσκολία, ενώ στο Δ3β αναμένεται να ξεχωρίσουν οι πραγματικά άριστοι και άψογα προετοιμασμένοι.

Τέλος, σε γενικότερο σχόλιό της η καθηγήτρια είπε: «η Χημεία πρέπει ν’ αντιμετωπίζεται με τον απαιτούμενο σεβασμό από τους μαθητές, με προετοιμασία όλο το Λύκειο, γιατί έχει τις δυσκολίες της και οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι πάρα πολύ καλά προετοιμασμένοι για να αγγίξουν το άριστα».

Μπορείτε ν’ ακούσετε τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr