Οργή Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης | xronos.gr
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Οργή Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης

27/01/23 - 8:00
Οργή Ανεξάρτητης  Συνδικαλιστικής Παρέμβασης

Για τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας διοίκησης

Οργισμένη ανακοίνωση για τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής εξέδωσε η παράταξη «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση». Κατηγορεί τη διοίκηση ότι αποτελεί επί της ουσίας συνέχεια της παράταξης Μαγαλιού, πως η πρώτη της πράξη ήταν η απομάκρυνση της γνωστής ταβέρνας από τον χώρο και πως η αντίδραση στις εξαγγελίες περί επαναλειτουργίας της Shelman δεν κινήθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση. Επαναφέρει, παράλληλα, την παλιότερη ιστορία με την απολυμένη εργαζόμενη του Κέντρου Ρύια Πατσατζή.

Η ανακοίνωση:
«Πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα το Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, στο οποίο και αποχώρησε ο επί 20 έτη Πρόεδρος Π. Μαγαλιός. Η θητεία του οποίου, δυστυχώς, σημαδεύτηκε από την μεγάλη απαξίωση του ΕΚ στα μάτια των εργαζομένων, με αποκορύφωμα την παράνομη και ντροπιαστική απόλυση εργαζόμενης του ΕΚ Ρύιας Πατσατζή, με μεθόδους που δύσκολα χρησιμοποιούν, οι χειρότεροι εργοδότες και την αντικατάστασή της με το μέλος του Προεδρείου και της ομάδας του τότε Προέδρου και τότε Ταμία του ΕΚ Γ. Χατζηαθανασίου! Η τελευταία τριετία δε, πέρασε μέσα στην πλήρη απραξία της Διοίκησης, που με πρόσχημα την πανδημία, συνεδρίασε ελάχιστες φορές και χωρίς να έχει καμία παρουσία και δράση.

Στο Συνέδριο είχαμε τα ίδια φαινόμενα με τα προηγούμενα Συνέδρια: Πλήρη αδιαφάνεια για ακόμη μια φορά, με την νομιμοποίηση των αντιπροσώπων να γίνεται εν κρυπτώ από την πλειοψηφούσα παράταξη, χωρίς να δοθεί η δυνατότητα στις άλλες παρατάξεις να κάνουν έλεγχο στα στοιχεία με τα οποία εκλέχτηκαν οι αντιπρόσωποι και τη νομιμότητά τους. Έτσι, η πρώτη θέση που πήρε η ΔΗΣΥΕ (σύμπραξη ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ), υπό αυτές τις συνθήκες, μάλλον δεν προκαλεί εντύπωση.

Η παράταξή μας κατάφερε, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να αυξήσει τις δυνάμεις της και να εκλέξει ακόμη ένα μέλος στο ΔΣ του ΕΚ (3 από 2 που είχε στο προηγούμενο), πράγμα που μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια.

Κρίνοντας από την κατανομή αξιωμάτων που ακολούθησε, καταλάβαμε ότι θα είμαστε θεατές στο ίδιο έργο. Παρά την αποχώρηση του κ. Μαγαλιού, ο σκληρός πυρήνας και οι στενοί συνεργάτες του όλα αυτά τα χρόνια, πήραν όλες τις θέσεις, με κυριότερο να γίνει Πρόεδρος ο μέχρι χθες Ταμίας του ΔΣ.

Από τις πρώτες ενέργειες της νέας Διοίκησης, ήταν η έξωση των επαγγελματιών που νοίκιαζαν το κατάστημα του Εργατικού Κέντρου τα τελευταία χρόνια, χωρίς να χρωστάνε χρήματα, που ήταν από τις πιο επιτυχημένες ταβέρνες της πόλης και ομολογουμένως αναβάθμισε την περιοχή, ώστε να δοθεί σε “ημετέρους”, όπως καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας.

Επίσης, με το άκουσμα της εξαγοράς της Shelman από τους ανθρώπους που την οδήγησαν στην πτώχευση και την πρώτη αντίδραση του νέου Προέδρου, που είναι και πρώην εργαζόμενος και τις επιφυλάξεις που εξέφρασε, ήρθε ο νέος Αντιπρόεδρος του ΕΚ, που με δηλώσεις του εκφράζεται θετικά για την περίεργη αυτή ”επένδυση”».

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr