ΑΚΚΕΛ: Πολιτική επιλογή η μη εφαρμογή εμβολιασμού για την ευλογιά των προβάτων | xronos.gr

ΑΚΚΕΛ: Πολιτική επιλογή η μη εφαρμογή εμβολιασμού για την ευλογιά των προβάτων

06/02/26 - 8:00
ΑΚΚΕΛ: Πολιτική  επιλογή η μη  εφαρμογή εμβολιασμού  για την ευλογιά  των προβάτων

Μοιραστείτε το

Τη θέση του για το ζήτημα του εμβολιασμού των προβάτων απέναντι στην ευλογιά και για τα επιχειρήματα που προβάλλει η κυβέρνηση γνωστοποιεί το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας  

Τη θέση του για το ζήτημα του εμβολιασμού των προβάτων απέναντι στην ευλογιά και για τα επιχειρήματα που προβάλλει η κυβέρνηση, γνωστοποιεί το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), ασκώντας κριτική στη διαχείριση της νόσου και στις πρακτικές που εφαρμόζονται.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «τις τελευταίες εβδομάδες ακούμε ξανά και ξανά το ίδιο επιχείρημα από κυβερνητικά χείλη: “Δεν εμβολιάζουμε για την ευλογιά των προβάτων γιατί δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα άρρωστα από τα εμβολιασμένα ζώα”. Αν το ακούσει κάποιος που δεν γνωρίζει το θέμα, ίσως το θεωρήσει λογικό. Αν το ακούσει κάποιος που ξέρει έστω τα βασικά της επιδημιολογίας, θα γελάσει» υποστήριξαν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το κόμμα, αυτό το επιχείρημα δεν στέκει επιστημονικά, δεν στέκει τεχνικά και δεν στέκει οικονομικά. Στέκει μόνο πολιτικά, «ως δικαιολογία για να συνεχίζουν τις βάρβαρες, βάναυσες και πρωτόγονες θανατώσεις με καρφωτικά πιστόλια» όπως αναφέρουν. Το κόμμα ξεκαθάρισε πως η PCR δεν ανιχνεύει αντισώματα. Δεν ανιχνεύει «ίχνη εμβολιασμού». Δεν μπερδεύει το εμβόλιο με τη νόσο. «Η PCR ανιχνεύει τον ίδιο τον ιό και μάλιστα σε υψηλό ιικό φορτίο» τόνισαν.

Άρα γιατί δεν εμβολιάζει η Κυβέρνηση; «Είναι πολιτική επιλογή. Μια επιλογή που: Αφήνει τη νόσο να εξαπλώνεται. Οδηγεί σε μαζικές σφαγές. Καταστρέφει κοπάδια. Γονατίζει κτηνοτρόφους και τελικά κοστίζει πολύ περισσότερο από τον εμβολιασμό», ισχυρίζεται το ΑΚΚΕΛ.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr

ΑΡ. ΜΗΤ: 232265

mit-logo