Προς παύση ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν; | xronos.gr
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ

Προς παύση ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν;

21/01/23 - 8:00
Προς παύση ο δήμαρχος  Ιάσμου Οντέρ Μουμίν;

Απέλυε εργαζομένους ως… «γκιουλενιστές»

Απέλυσε αναίτια εργαζομένους του Δήμου ως «γκιουλενιστές» αν και στην Ελλάδα προφανώς δεν υπάρχει κάποια τέτοια τρομοκρατική οργάνωση. Κατηγόρησε δημόσια τους Ευριπίδη Στυλιανίδη και Σταύρο Καζάκη, αλλά και τους Κυριάκο Αμούτζα και Καδή Ισμέτ για σύσταση δύο εγχώριων εγκληματικών οργανώσεων, χωρίς να επικαλεστεί δημόσια οποιοδήποτε ενοχοποιητικό στοιχείο. Άνοιξε κόντρα με σχεδόν όλους τους συνεργάτες του, ξήλωσε δημοσίους υπαλλήλους σχεδόν από κάθε υπηρεσία και για τις πράξεις του δεν λογοδότησε ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο, παρά τις πλείστες κλήσεις της αντιπολίτευσης.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα έργα των τελευταίων ημερών του δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, για τον οποίο τις τελευταίες εβδομάδες διεξάγουν αναλυτική έρευνα το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και η Δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, θυμίζουμε πως από τις 29 Δεκεμβρίου 2022, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επικοινώνησε, για το ζήτημα που έχει προκύψει εξαιτίας των ενεργειών του δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης δρ. Ιωάννη Σάββα και του ζήτησε να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες του εν λόγω Δημάρχου προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος.


Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν σε αθηναϊκά ΜΜΕ από το Υπουργείο Εσωτερικών προσανατολίζεται στην παύση του Οντέρ Μουμίν από τον δημαρχιακό θώκο. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία «περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων επιτρέπεται να παυθούν για σοβαρούς λόγους δημόσιου συμφέροντος, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ύστερα από ειδικά αιτιολογημένη έκθεση του οικείου Ελεγκτή Νομιμότητας και σύμφωνη γνώμη πειθαρχικού συμβουλίου».

Πλέον, κινείται για εξαντλητική διαδικασία, η οποία άγνωστο παραμένει πότε θα βγάλει επίσημα αποτελέσματα. Φυσικά, εάν κρίνουμε από το πρόσφατο παρελθόν, όποια κι αν είναι η τελική ετυμηγορία, ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν σίγουρα δεν θα τη δεχθεί… αμαχητί. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι δημότες της περιοχής αξίζουν καλύτερα. Όσον αφορά τις απολύσεις, αυτές έχουν ακυρωθεί ήδη από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr