Εντυπωσίασε τους μαθητές η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής | xronos.gr
ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εντυπωσίασε τους μαθητές η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

17/03/23 - 8:00
Εντυπωσίασε τους μαθητές η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Απευθυνόταν σε μαθητές του Γυμνασίου

Όπως ήταν αναμενόμενο η Εθνική Λυρική Σκηνή εντυπωσίασε τους μαθητές της Κομοτηνής, με ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρουσίασε την Τετάρτη 15 Μαρτίου. Στις 10:00 και στις 12:00 η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής το πρόγραμμα: «Η Όπερα διαδραστικά στα Σχολεία» με την παράσταση «Η Ωραία Ελένη» του Όφενμπαχ. Απευθυνόταν στα Γυμνάσια της περιοχής μας και είχε ως απώτερο σκοπό να ξεναγήσει τους μαθητές στον κόσμο της όπερας. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και αυτό το απέδειξε το θερμό τους χειροκρότημα και το χαμόγελό τους, μετά το πέρας του προγράμματος.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα
Το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία» για σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί συνέχεια του προγράμματος που υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από την Εθνική Λυρική Σκηνή στα δημοτικά σχολεία από το 2012 έως το 2015. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, αλλά και στους κοινωνικούς προβληματισμούς των εφήβων τού σήμερα, στοχεύει στην εξοικείωση των μαθητών με την τέχνη του λυρικού θεάτρου μέσα από τη συμμετοχή τους σε μια διαδραστική παράσταση όπερας.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr