«Η προπαγάνδα κράτησε τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία» | xronos.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΧΡΟΝΟΣ 87,5

«Η προπαγάνδα κράτησε τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία»

24/06/11 - 12:00

Μοιραστείτε το

Επικριτική η γνωστή δημοσιογράφος και για τη στάση της ΝΔ στο θέμα της συμμετοχής ιδιωτών στο ελληνικό χρέος. «Τελειώσανε οι γιάφκες και πιάσανε τις παράγκες» Συνέντευξη Δήμος Μπακιρτζάκης

Την άποψη ότι πίσω από την υπόθεση των συλλήψεων των μεγαλοπαραγόντων του ποδοσφαίρου κρύβεται...δάχτυλος ΠΑΣΟΚ, με στόχο τον αποπροσανατολισμό των πολιτών, εξέφρασε η γνωστή δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ράδιο «Χρόνος». Επίσης, η κ. Βούλτεψη, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, σχετικά με τη συμμετοχή ιδιωτών στο ελληνικό χρέος, αφήνοντας μάλιστα αιχμή για την χλιαρή αντίδραση της ΝΔ.
Τελειώνει το απόθεμα «λίπους» του Έλληνα, οι καταθέσεις φεύγουν από τις τράπεζες, ψηφίζεται το μεσοπρόθεσμο, ο εφαρμοστικός νόμος και από το πουθενά έρχεται σαν από μηχανής θεός έρχεται το ποδόσφαιρο…
-Έχουν στην άκρη θέματα, τους βγάζω το καπέλο, είναι φοβεροί στο ΠΑΣΟΚ, δεν το συζητάμε. Τελείωσαν οι γιάφκες και έπιασαν τις παράγκες. Αν θυμάστε, όταν πρωτοξεκινήσαμε την διαδικασία να μπούμε στο ΔΝΤ, πιάναμε συνέχεια τρομοκράτες, των οποίων η τύχη αγνοείται. Οπότε καταλαβαίνετε, ότι τώρα ανακάλυψαν ότι υπάρχουν στημένοι αγώνες και απατεώνες!
Όλοι το ήξεραν ότι υπήρχαν, εδώ και χρόνια, καθώς οι φάκελοι υπήρχαν.
-Δεν υπάρχει θέμα, όλα τα ήξεραν. Μόλις πριν ένα μήνα μας είπαν ότι καταλήγει σε αδιέξοδο η εισαγγελική έρευνα. Πριν μια εβδομάδα μας είπαν ότι δεν βγαίνει τίποτα, δεν υπάρχει θέμα. Είναι χρόνια αυτή η ιστορία, θυμάστε όταν ο Δώνης, ο προπονητής του Ατρόμητου, είχε μιλήσει περί οίκου ανοχής και τον γύρευαν όλοι τότε για να το πάρει πίσω.
Άρα, ο ένας βάρβαρος ήταν οι τρομοκράτες, που λέει ο ποιητής, ο δεύτερος βάρβαρος οι Τροϊκανοί, τρίτος βάρβαρος αυτοί του ποδοσφαίρου, έχουν και τέταρτο λέτε…;
-Σίγουρα υπάρχει στην άκρη, μην το συζητάτε. Η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, η κρίσιμη διαφορά, που έχει κρατήσει το ΠΑΣΟΚ τόσα πολλά χρόνια στην εξουσία, είναι η προπαγάνδα, ότι έχουν πάντα ένα θέμα στην άκρη για να το φέρουν. Μην ξεχνάτε ότι άνοιξε η συζήτηση για να μπουν ιδιώτες πιστωτές στο χρέος μας, κάτι με το οποίο δεν έχει ασχοληθεί κανείς, ούτε και από την αντιπολίτευση όσο πρέπει. Και πιστεύω ότι αυτό έχει συμβεί γιατί στις 11 Μαρτίου, όταν έγινε το EuroGroup και επέστρεψαν ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Παπακωνσταντίνου, μιλούσαν για ιστορικές και γενναίες αποφάσεις της Ε.Ε. και του EuroGroup.
Μας είπαν ότι έγινε η επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους και μείωση επιτοκίων, από τρία χρόνια πήγε στα 7,5 και μειώθηκε το επιτόκιο κατά 1%, αλλά αν τα βάλετε κάτω, θα πληρώσουμε περισσότερα.
Όμως όλα έγιναν για να καλύψουν ότι έσκυψαν το κεφάλι σε κάτι το οποίο οι ίδιοι θεωρούσαν χρεωκοπία, το οποίο είναι η συμμετοχή πιστωτών ιδιωτών, αυτό που θέλει η Μέρκελ. Θα μου πείτε είναι κακό να πάρουν μέρος ιδιώτες πιστωτές; Δεν είναι κακό, αν είναι εθελοντικό. Αυτή τη στιγμή το δικό μας τραπεζικό σύστημα είναι με κρατικά ομόλογα και είναι δραματική η κατάσταση του, γιατί οι τράπεζες έχουν το 70% των κρατικών ομολόγων. Λένε στον ιδιώτη θα πάρεις μέρος και εσύ και λέει αυτός εθελοντικά θα πάρω μέρος βέβαια σ’ αυτό το νέο πακέτο. Αυτό όμως οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης δεν θα το θεωρήσουν εθελοντικό, θα το θεωρήσουν αναγκαστικό και μόλις συμβεί θα κηρύξουν στην Ελλάδα πτώχευση.
Πάνε για πιστωτικό γεγονός δηλαδή;
-Βεβαίως, γιατί στο EuroGroup, χωρίς να μιλήσει κανείς, αποφάσισαν ότι όταν γίνει αυτό, πρώτο θα πάρει τα λεφτά του πίσω το ΔΝΤ, δεύτεροι οι Ευρωπαίοι, και τρίτοι οι πιστωτές. Ποιος αναλαμβάνει να πάρει πίσω τρίτος τα λεφτά του;

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr