«Πάρτι» κερδοσκοπίας εις βάρος καρκινοπαθών | xronos.gr
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

«Πάρτι» κερδοσκοπίας εις βάρος καρκινοπαθών

21/05/20 - 10:00
56467466-20.jpg

Ιδιώτες πάροχοι κερδοσκοπούν με «σύμμαχο» το αρρύθμιστο πεδίο που έχει αφήσει η κυβέρνηση

Όχι μόνο δεν έβαλαν πλάτη τον καιρό της πανδημίας οι ιδιώτες πάροχοι υγείας, αλλά κερδοσκοπούν σε βάρος των ασθενών. Μία με το τεστ του κορωνοϊού, που ο καθένας χρεώνει όπως επιθυμεί (από 100 έως 300 ευρώ) αφού η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει αφήσει το τοπίο αρρύθμιστο, και τώρα με τις ακτινοθεραπείες, για τις οποίες παρανόμως απαιτούν από τους ασθενείς να καταβάλουν επιπλέον αποζημίωση για πράξεις που καλύπτονται πλήρως από τον ΕΟΠΥΥ!

Για το διαγνωστικό τεστ του νέου κορονοϊού «έχουμε καταγγελίες ότι όσοι ασθενείς κάνουν τις θεραπείες τους στα ιδιωτικά θεραπευτήρια τούς χρεώνουν το τεστ 100, 200, 300 ευρώ.

Ανάλογα το ιδιωτικό θεραπευτήριο, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει», λέει μιλώντας στην «Εφ.Συν.» η Ζωή Γραμματόγλου, πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών (ΚΕΦΙ) Αθηνών.

«Δεν ξέρω τι θα κάνει το υπουργείο και από πού θα βρει τα χρήματα, δεν μπορούν όμως οι ασθενείς, δεν αντέχουν να πληρώνουν! Οφείλουν να εντάξουν το τεστ του νέου κορονοϊού στις εξετάσεις που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ. Ακούν στο υπουργείο;» διερωτάται.

Όσον αφορά την ακτινοθεραπεία, με επιστολή της στις 16 Απριλίου προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια η Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Πλατφόρμας Διαλόγου «All.Can Greece», για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ογκολογικής περίθαλψης και φροντίδας, καταγγέλλει ότι «τα ιδιωτικά κέντρα απαιτούν, παρανόμως, από τους ασθενείς να καταβάλλουν επιπλέον αποζημίωση».

Έτσι, όσοι έχουν τη δυνατότητα εξαναγκάζονται να καταβάλλουν την παραπάνω χρέωση και όσοι δεν την έχουν δεν προχωρούν στην κρίσιμη για την εξέλιξη της υγείας τους θεραπεία! Κοινώς όπου φτωχός και η μοίρα του.

Όπως εξηγείται στην επιστολή που υπογράφουν 11 κορυφαίοι επιστήμονες της χώρας στον τομέα της ογκολογίας (παθολογίας, χειρουργικής, ακτινοθεραπευτικής) και της αιματολογίας καθώς και η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), «ενώ τα ακτινοθεραπευτικά τμήματα των νοσοκομείων λειτουργούν κανονικά από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα, έχουν αραιώσει τα ραντεβού για την αποφυγή του συγχρωτισμού μεγάλου αριθμού ασθενών. Αυτό αναπόφευκτα οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερες αναμονές».

Από την «Εφημερίδα των Συντακτών»

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr