Μικροκομοτηναίικα 30-04-2025 | xronos.gr
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΑΚΙΡΤΖΑΚΗΣ

Μικροκομοτηναίικα 30-04-2025

30/04/25 - 9:00
Μικροκομοτηναίικα 30-04-2025

Πολύς λόγος έγινε και μάλλον αδικαιολόγητη κριτική ασκήθηκε για την κακή οργάνωση όπως καταλόγισαν ορισμένοι άσπονδοι φίλοι, αναφορικά με την πρόσφατη προγραμματισμένη επίσκεψη της Συντονίστριας του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, στο δήμο Μαρωνείας-Σαπών.
Γιατί και εκεί φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας εκφράζεται κυρίως με δύο τάσεις. Και δύο τάσεις και γνώμες επικρατούν και στους τοπικούς συντρόφους ακόμα και για το θέμα των επενδύσεων του χρυσού. Αλλά ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω.
Και αναφερόμαστε στους τοπικούς συντρόφους που άσκησαν κριτική για τον τρόπο που χειρίστηκαν την επίσκεψη τα κομματικά στελέχη στη διοίκηση και διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν είχε την αναμενόμενη συμμετοχή, αλλά και γιατί ακυρώθηκαν κάποιες επισκέψεις και εκ των υστέρων πραγματοποιήθηκαν κάποιες άλλες.
Θα πρέπει όμως να έχουν υπόψη τους οι μόνιμοι αντιρρησίες και το κατά πόσο συμβάλλουν και οι ίδιοι στην ενότητα του κόμματος σε μία κομματική οργάνωση. Και να αντιλαμβάνονται και το πολιτικό βάρος μιας επίσκεψης, αλλά και τις αλλαγές που έγιναν στο πρόγραμμα την τελευταία στιγμή. Εξάλλου ήρθε και ως ανταπόδοση στην πρόσφατη επίσκεψη που είχε κάνει ο δήμαρχος στο γραφείο της στην Θεσσαλονίκη.
Και κινήθηκε κυρίως στην ανταλλαγή απόψεων ή παράθεση κάποιων προβλημάτων και αιτημάτων, ώστε να μεσολαβήσει στο πρωθυπουργικό γραφείο και αν γίνεται να λυθούν κάποια εξ αυτών. Λίγο δύσκολο βέβαια από ένα γραφείο που λειτουργεί καθαρά γνωμοδοτικά και δεν λαμβάνει αποφάσεις.
Αλλά παρόλα αυτά έγινε κάποια προσπάθεια καταγραφής που θα φανεί εν καιρώ αν πιάσει τόπο. Και θα κριθεί φυσικά και εκ του αποτελέσματος.


Η ίδια αντιμετώπιση υπήρχε και στο παρελθόν που πολλοί τοπικά υποβάθμιζαν ακόμα και τις επισκέψεις των υπουργών Μακεδονίας-Θράκης, αφού γνώριζαν ότι ήταν ένα υπουργείο χωρίς χρήματα και χωρίς τη δυνατότητα να πράττει έργο. Απλά να μεσολαβεί ως εντολοδόχος στα κεντρικά.
Στον αντιπαραθετικό τους βέβαια λόγο ισχυρίζονται κάποιοι ότι αν επισκέπτονταν το δήμο ο πρωθυπουργός ή κάποιοι υπουργοί, δεν θα έδιναν άραγε το παρόν οι κυβερνητικοί βουλευτές και πολιτικοί όχι μόνο της Ροδόπης, αλλά και ευρύτερα της Θράκης, αλλά και οι αυτοδιοικητικοί και άλλοι θεσμικοί;
Σαφώς και ναι, γιατί οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός άμεσα θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις, να δεσμευτούν και να δρομολογήσουν κάποιες λύσεις, ή ακόμα να αναγγείλουν κάποιο έργο. Συνεπώς ας βάζουν τα προβλήματα στην πραγματική τους διάσταση ορισμένοι.
Πέραν όμως όλων αυτών οι περισσότεροι κομματικοί μηχανισμοί μάλλον είναι εν διαλύσει σε όλα τα μικρότερα κόμματα, ενώ η τοπική ΝΔ προσπαθεί να βρει τουλάχιστον το βηματισμό της, έστω με τη διαφορετικότητα των απόψεων κάποιων στελεχών.
Και η εύκολη κριτική πάντοτε είναι σύμφυτη με το ελληνικό ταπεραμέντο. Και τοπικά τουλάχιστον πόσες περιοδείες ακόμα και αρχηγών πολιτικών κομμάτων δεν είχαν την αναμενόμενη αποδοχή και υποδοχή από τους πολίτες;


Εύλογα επισήμανε η Ελένη Λαφτσή και το αναπαρήγαγε ακόμα και η εφημερίδα «Δημοκρατία» εμπλουτίζοντάς το, την περίεργη συμπεριφορά των μειονοτικών βουλευτών της Νέας Αριστεράς που συμμετείχαν πρόσφατα σε σύσκεψη της «Άτυπης Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» με τον αντιπρόεδρο εξωτερικών υποθέσεων του κόμματος του Ερντογάν Μπουράν Σαρμάν, στο εντευκτήριο τη κατηργημένης «τουρκικής νεολαίας Κομοτηνής».
Και το επισήμαινε για τον απλούστατο λόγο ότι τους …κάρφωσε μάλλον ο ίδιος ο Τούρκος αντιπρόεδρος που γνωστοποίησε διαδικτυακά, ότι έλαβε πληροφορίες και συζήτησε τις προσδοκίες που έχουν από την Τουρκία οι εκπρόσωποι της «τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης».
Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές βέβαια στα σχόλιά μας ότι οι συζητήσεις που γίνονται σε ένα τέτοιο επίπεδο, από μια άτυπη και χωρίς νομική υπόσταση επιτροπή και στο χώρο μιας κατηργημένης μάλιστα ένωσης, ποτέ δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας ως όφειλαν να το πράξουν σαν θεσμικοί. Τι θέλουν να κρύψουν άραγε;
Ποτέ δεν μαθαίνουμε επίσημα γιατί δεν το δημοσιοποιούν, τι ακριβώς συζητούν και ζητούν μάλιστα κρυφά οι θεσμικοί μας Έλληνες μειονοτικοί βουλευτές, από έναν εκπρόσωπο και αξιωματούχο της κυβέρνησης μιας άλλης χώρας. Ούτε φυσικά θα απολογηθούν γιατί συμμετέχουν και με ποια λογική στην παράτυπη Συμβουλευτική.
Όταν όλοι γνωρίζουν ότι το άτυπο αυτό όργανο με την καθοδήγηση των προέδρων του ψευτομουφτήδων καθοδηγείται από την προξενική αυλή, για να διαβάλλει μονίμως τη χώρα μας και να δημιουργεί προβλήματα με μια ατζέντα διεκδικήσεων, με πλήθος ανακρίβειες και ψέματα.
Άρα οι βουλευτές που κατέχουν μία τόσο σημαντική θεσμική ιδιότητα και μπορούν να παλεύουν και να διεκδικούν για τη μειονότητα αλλά και τους χριστιανούς στην περιοχή μας, για ποιο λόγο χρειάζονται τη βοήθεια ενός εκπροσώπου μιας ξένης χώρας για να λυθούν κάποια προβλήματα, σε μία καθαρά εσωτερική υπόθεση όπως είναι η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης;


Μήπως θα πρέπει να μιλήσουν όμως με τη γλώσσα της αλήθειας και να αναφέρουν ευθαρσώς τι συμβαίνει στις κλειστές αίθουσες και τι συζητούν τελικά σε τέτοιου είδους επιτροπές; Έχουν κάτι να κρύψουν; Ας απαντήσουν κάποια στιγμή στα ερωτήματα που τους απευθύνουν και να μην τα απαξιώνουν, ή να επιλέγουν την σιωπή για να ξεχαστούν.
Συνάδουν αυτές οι κινήσεις τους όπως πολύ σωστά αναφέρει η Ελένη Λαφτσή με τη Συνθήκη της Λωζάννης και τον όρκο που δίνουν στη βουλή; Και ενημερώνουν το κόμμα τους, η τελικά έχουν από μόνοι τους μια διαφορετική πολιτική και διπλωματική ατζέντα;
Πάντως στόχος της Ελένης Λαφτσή πέραν όλων αυτών για να τους εκθέσει πολιτικά είναι και αυτό που γράφει και ως μήνυμα για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ότι δηλαδή αυτοί που έχουν τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές, δεν μπορούν να έχουν καμία απολύτως θέση στο κόμμα τους. Ιδιαίτερα τώρα που φαίνεται ότι επιθυμούν να επιστρέψουν στο ΣΥΡΙΖΑ οι μειονοτικοί βουλευτές, αφού η Νέα Αριστερά κινείται σε πολύ χαμηλά ποσοστά.
Το μπαλάκι της κριτικής το πήρε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ υπενθυμίζοντας τα όσα συνέβησαν στις εθνικές εκλογές του 2023 και καταγγέλθηκαν επίσημα από πολλούς και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό μάλιστα για την εκλογική συμπεριφορά και τα προξενικά παιχνίδια κάποιων υποψηφίων.
Αλλά μετά όλα αυτά μάλλον μπήκαν στο συρτάρι όπως αναφέρει, χωρίς καμία επίπτωση. Γεγονότα που τα υπενθύμισε βέβαια και ίδιος όταν πρόσφατα στη βουλή προκλήθηκε από το βουλευτή της Νέας Αριστεράς, στη συνεδρίαση για την άρση της ασυλίας του.
Επισημαίνοντας ότι η δημοκρατία είναι ωραία, η ελευθερία λόγου και η ελευθερία σκέψεων είναι απαραβίαστες, αλλά και η τήρηση του νόμων και η λειτουργία των θεσμών είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της δημοκρατίας και των ελευθεριών. Μάλλον θα τα θυμηθούν όλα αυτά πάλι από τα κεντρικά, στις επόμενες εκλογές.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr