Βασιλόπιτα κόβει το Σάββατο ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ροδόπης
Στόχος είναι σύντομα να ξεκινήσει ξανά η παραγωγή με πρώτες ύλες αποκλειστικά από τη Θράκη - Τα πρώτα προϊόντα αναμένεται να εμφανιστούν στα ράφια εντός του 2025, με εξαγωγικό προσανατολισμό
Πρόκειται για την παλιότερη εταιρία ζυμαρικών, η οποία μετρούσε περίπου 150 χρόνια λειτουργίας πριν το λουκέτο της
Με νέα ιδιοκτησία και με έδρα τη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) Κομοτηνής επιστρέφει στη «ζωή» η εταιρεία «Ζυμαρικά Θράκης ΑΕ», η παλαιότερη ελληνική βιομηχανία ζυμαρικών, που μετά από περίπου 150 χρόνια λειτουργίας έκλεισε το 2009, την περίοδο της οικονομικής κρίσης, καθώς χρεοκόπησε.
Η εταιρία «τρέχει» τις διαδικασίες, ώστε σύντομα να ξεκινήσει την παραγωγή. Τα πρώτα προϊόντα της, αναμένεται να εμφανιστούν στα ράφια των καταστημάτων εντός του 2025, είπε ο αντιπρόεδρος της ανασυσταθείσας εταιρείας, Γιώργος Συκιώτης, σε συνέντευξη στο ΕΤΒΑVIPE Studio που λειτουργεί εντός του Επιχειρηματικού Πάρκου της Κομοτηνής και στήθηκε με τη συνεργασία της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ΑΕ και του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).
Πρώτη ύλη αποκλειστικά από τη Θράκη
Ο Γ. Συκιώτης γνωστοποίησε ότι πριν από λίγους μήνες απέκτησε τις υποδομές της επιχείρησης μέσω πλειστηριασμού και ενημέρωση ότι η «Ζυμαρικά Θράκης» θα αξιοποιεί πρώτη ύλη (σκληρά σιτάρια) αποκλειστικά ελληνικά και αποκλειστικά από τη Θράκη. «Στόχος μου είναι να πουλάμε πλέον, όχι ιταλικά ζυμαρικά, αλλά ζυμαρικά Θράκης, όπως εξάλλου λέει και η επωνυμία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ενημέρωσε ότι στο ξεκίνημα η εταιρεία θα απασχολεί τουλάχιστον 30 εργαζόμενους και ότι ο προσανατολισμός της θα είναι εξαγωγικός, κοιτώντας αρχικά την αγορά των Βαλκανίων. Σύμφωνα με τον Γ. Συκιώτη, η εταιρία θα καλύψει όλη την γκάμα των ζυμαρικών που βρίσκει κανείς σήμερα στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Ερωτηθείς ποιες ήταν οι σημαντικότερες δυσκολίες που αντιμετώπισε στο ξεκίνημα του εγχειρήματος, αναφέρθηκε σε γραφειοκρατικά προβλήματα τα οποία ωστόσο, όπως είπε, με την υποστήριξη της διοίκησης και στελεχών της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, αντιμετωπίστηκαν σύντομα.
Με τη βοήθεια της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ
Στη συνέντευξη συμμετείχε και ο διευθυντής Υποδομών της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Μάριος Μακρανδρέου, δίνοντας τη δική του θέση για το πόσο σημαντικό είναι για μια επιχείρηση όπως η «Ζυμαρικά Θράκης» να είναι εγκατεστημένη εντός ενός οργανωμένου υποδοχέα, σαν αυτόν της Κομοτηνής.
Στα πλεονεκτήματα συμπεριέλαβε την ύπαρξη όλων των αναγκαίων υποδομών για τις οποίες δεν χρειάζεται, όπως είπε, να νοιάζεται και να τρέχει ο επιχειρηματίας. Τέτοιες είναι για παράδειγμα ο βιολογικός καθαρισμός, τα δίκτυα νερού, ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, η φύλαξη κά. Αναφερόμενος στα αδειοδοτικά ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις, ο Μ. Μακρανδρέου είπε ότι αυτή την περίοδο γίνεται μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της, του κ. Ψαθά, και του υπουργού Ανάπτυξης κ. Θεοδωρικάκου, για απλοποίηση της διαδικασίας μέσω της διαμόρφωσης ενός μοντέλου «one stop shop» που εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο.
«Είναι σημαντικό ο επιχειρηματίας να μπορεί μέσα σε ένα Επιχειρηματικό Πάρκο να αποκτά γη και τις απαιτούμενες άδειες, ώστε να λειτουργήσει η επιχείρησή του στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, μιας και όλοι γνωρίζουμε ότι για τις επιχειρήσεις ο χρόνος είναι χρήμα», είπε ο Μ. Μακρανδρέου.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News