Στα «μαχαίρια» Γκαράνης - Καρασταύρου στον Δήμο Κομοτηνής
Το σχόλιο του καταθέτει στον "Χ" ο Πάρης Γραβουνιώτης από την χαρτοβιομηχανία Elina, συμμετείχε ο Βασίλης Δαστερίδης της Dasteri
Στο επιχειρηματικό φόρουμ, στο οποίο πήραν μέρος σχεδόν 140 Έλληνες επιχειρηματίες και πληθώρα συναδέλφων τους από τη Βόρεια Μακεδονία, με τους οποίους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενέστερα τις προοπτικές συνεργειών, σε Β2Β συναντήσεις, υπήρξαν και επιχειρηματίες από την Θράκη. Πρόκειται για τον Πάρη Γραβουνιώτη από την χαρτοβιομηχανία Elina στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής και τον Βασίλη Δαστερίδη της εταιρείας Dasteri στην Αλεξανδρούπολη. Η πολυάριθµη ελληνική επιχειρηµατική αποστολή ήταν από µεγάλο φάσµα τοµέων, όπως οι κατασκευές, η ενέργεια, τα τρόφιµα, η βιοµηχανία και οι νέες τεχνολογίες. Με τριπλάσιο αριθµό επιχειρηµατιών συµµετείχε η Βόρεια Μακεδονία, ενδεικτικό του καλού κλίµατος αλλά και του ενδιαφέροντος της γειτονικής χώρας να προσελκύσει νέες επενδύσεις από την Ελλάδα
Να µη χαθεί το θετικό µοµέντουµ που δηµιουργεί η Συµφωνία των Πρεσπών αλλά και να αξιοποιηθεί το γεγονός ότι ακόµη και σήµερα το αναπτυξιακό επίπεδο της Ελλάδας παρέχει ένα συγκριτικό πλεονέκτηµα στη Βόρεια Μακεδονία σε σχέση µε τα υπόλοιπα Δυτικά Βαλκάνια ήταν τα δύο βασικά µηνύµατα από τις συναντήσεις που έγιναν στο πλαίσιο του επιχειρηµατικού φόρουµ το απόγευµα της Τρίτης 2 Απριλίου στα Σκόπια.
Την ιστορικότητα του γεγονότος ανέδειξε καταρχήν, ο Πάρης Γραβουνιώτης και κατέθεσε ένα σύντομο σχόλιο στον "Χ" επί του επενδυτικού κλίματος που διαμορφώνεται μεταξύ των δύο χωρών. "Υπήρχαν στρογγυλά τραπέζια όπου δήλωνες το ενδιαφέρον σου για τους αντίστοιχους Έλληνες προμηθευτές, κατασκευαστές και είχαμε κι εμείς το δικό μας τραπέζι όπου μπορούσαν να έρθουν οι ενδιαφερόμενοι και να διερευνήσουμε επιχειρηματικές δυνατότητες και ευκαιρίες. Ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα κράτος με 2 εκατ. ανθρώπους, όπου ήδη εταιρίες ασχολούνται με την ενέργεια, θα υπάρξει ανοικοδόμηση, θα πρέπει όλος αυτός ο κόσμος να φάει, να ντυθεί. Γιατί να τα παίρνει από την Τουρκία, Βουλγαρία" διατυπώνει το εύλογο ερώτημα ο επιχειρηματίας.
Ο Πάρης Γραβουνιώτης εξήρε την καλή οργάνωση της επιχειρηματικής αποστολής εκ μέρους της Enterprise Greece. Με την σειρά του ο κ. Στεργιούλης, εκτελεστικός πρόεδρος της Enterprise Greece σε δηλώσεις του στο "Κόκκινο" χθες έκανε γνωστό ότι μετά την επίσημη συνάντηση των πρωθυπουργών, υπήρξαν 100 στρογγυλά τραπέζια με 400 συναντήσεις με επιχειρηματίες από την Βόρεια Μακεδονία.
Αισιόδοξοι για το μέλλον και την πορεία των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας στο επιχειρηματικό πεδίο εμφανίστηκαν επιχειρηματίες, οι οποίοι συνόδευσαν τον Αλέξη Τσίπρα στην πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη γειτονική χώρα και συμμετείχαν στο επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώθηκε στο πλαίσιό της.
Επιχειρηματίες που μίλησαν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκτιμούν ότι με καλό κλίμα θα υπάρξουν επιχειρηματικές ευκαιρίες στη Βόρεια Μακεδονία, καθώς η χώρα παρουσιάζει προοπτικές για επενδύσεις και συνεργασίες σε διάφορους τομείς της οικονομίας και χαρακτηρίζουν πολύ θετική κίνηση το επιχειρηματικό φόρουμ, στο οποίο πήραν μέρος σχεδόν 140 Έλληνες επιχειρηματίες και πληθώρα συναδέλφων τους από τη Βόρεια Μακεδονία, με τους οποίους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενέστερα τις προοπτικές συνεργειών, σε Β2Β συναντήσεις.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News