Ηρ. Χατζηιωαννίδης: Βατή και ξεκάθαρη η Ιστορία | xronos.gr
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ»

Ηρ. Χατζηιωαννίδης: Βατή και ξεκάθαρη η Ιστορία

10/06/22 - 13:20
hatziioannidids.jpg

Ο φιλόλογος αναλύει

Με Ιστορία, Φυσική και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τα θέματα Ιστορίας αναλύει στο www.xronos.gr ο φιλόλογος και συνιδιοκτήτης του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Πολυδύναμο» Ηρακλής Χατζηιωαννίδης.

Αρχικά, χαρακτήρισε τα σημερινά θέματα «βατά» και τις διατυπώσεις τους «ξεκάθαρες τόσο στη θεωρία όσο στις πηγές». «Τα ερωτήματα ήταν απ’ όλα τα κεφάλαια, άρα ένας μαθητής όφειλε να γνωρίζει τα πάντα από την Ιστορία στην ύλη της. Το μάθημα απαιτεί από τους υποψηφίους να γνωρίζουν όλες τις σελίδες όσο καλύτερα γίνεται», παρατήρησε.

Επομένως σήμερα «ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής μπορούσε ν’ αριστεύσει» εκτίμησε ο φιλόλογος και ξεχώρισε: «η μοναδική δυσκολία που μπορούσε ν’ αντιμετωπίσει ήταν στην πηγή Δ1 στο β’ ερώτημα, όπου εκεί έπρεπε ν’ αφαιρέσει ένα συγκεκριμένο κομμάτι από τη θεωρία και να το επεξεργαστεί με κριτική σκέψη. Εκεί θα ξεχωρίσουν οι άριστοι μαθητές».

Τέλος, σε γενικότερα σχόλιά του, ο φιλόλογος παρατήρησε πως η Ιστορία απαιτεί  προετοιμασία από τη Β’ Λυκείου λόγω του μεγάλου όγκου της ύλης, ενώ συγχρόνως οι μαθητές βασίζονται σε αυτό το μάθημα –μαζί με τα Λατινικά- για σίγουρα υψηλούς βαθμούς, εάν είναι επαρκώς διαβασμένοι και προετοιμασμένοι.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr