Τον σύλλογο «αξίΖΩ» επισκέφτηκαν οι Σαρακατσάνοι

Με την βραβευμένη chef Στέλλα Σπανού
Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης συνεχίζει, την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012, στις 17.00, σε συνεργασία με την βραβευμένη chef Στέλλα Σπανού τον κύκλο σεμιναρίων μαγειρικής για τις κουζίνες της Μακεδονίας και της Θράκης. Το Σεμινάριο του Μαΐου έχει θέμα: «γλυκά κουταλιού / ταψιού». Σκοπός των μαθημάτων είναι η γνωριμία με την ιδιαίτερη παραδοσιακή κουζίνα της Μακεδονίας και της Θράκης δίνοντας έμφαση στην χρήση των τοπικών προϊόντων που παράγονται σε αυτή την περιοχή, με κύριο στόχο την προβολή και ανάδειξη των τοπικών γεύσεων, σε μια εποχή που χάνουμε την παραδοσιακή μας γεύση και κληρονομία εξαφανίζοντας την γευστική μας κουλτούρα. Η διάρκεια του κάθε σεμιναρίου θα είναι τέσσερις ώρες, θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό κύκλο. Κάθε σεμινάριο ολοκληρώνεται με γευσιγνωσία των πιάτων που μαγειρεύτηκαν.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News