Αριστερίστικο? το πανεπιστημιακό άσυλο | xronos.gr
ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ

Αριστερίστικο? το πανεπιστημιακό άσυλο

02/02/11 - 12:00

Μοιραστείτε το

Αυτόν τον χαρακτηρισμό απέδωσε ο Μιχάλης Κακουλίδης της νομαρχιακής επιτροπής ΛΑΟΣ Ροδόπης και με περισσή ευκολία λόγου ζήτησε την κατάργησή του Ασυλο δεν υπάρχει σε καμία ευνομούμενη πολιτεία, είπε ο κ. Κακουλίδης, αλλά δεν είπε σε μας τι εννοεί ως ευνομούμενη πολιτεία. Αυτήν στην οποία οι πολιτικοί της δέχονται να περικόψουν τις συντάξεις των 300 ευρώ;

Την εμφάνιση απόψεων, που θεωρούν την κοινωνική κατάκτηση του πανεπιστημιακού ασύλου παρωχημένη και με μεγάλη ευκολία ζητούν την κατάργησή του, ευνόησαν τα τελευταία γεγονότα στη Νομική Σχολή των Αθηνών. «Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με αυτό το θέμα», είπε με μεγάλη ευκολία ο εκπρόσωπος της νομαρχιακής επιτροπής ΛΑΟΣ Ροδόπης, Μιχάλης Κακουλίδης, αλλά δεν είπε τίποτα για το πολιτικό ή θρησκευτικό άσυλο και όσους κρύβονται πίσω από αυτό. Χαρακτήρισε το άσυλο «αριστερίστικο» και μιλώντας εξ ονόματος της πλειοψηφίας του λαού, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, ζήτησε την κατάργησή του. Η επιτροπή του ΛΑΟΣ στο νομό μας ουσιαστικά συντάχθηκε με την άποψη του κόμματος, το οποίο, μάλιστα, κατέθεσε πρόταση νόμου για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Σε δήλωσή του ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης, χαρακτήρισε το πανεπιστημιακό άσυλο ως «μια παρωχημένη υπόθεση» και ανέφερε ότι η πρόταση νόμου κατατέθηκε στο πλαίσιο των δεσμεύσεών του κατά τη συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά και με αφορμή τα τελευταία γεγονότα με την κατάληψη της Νομικής από παράνομους μετανάστες.

Στην πρόταση του ΛΑΟΣ η κατάργηση του ασύλου χαρακτηρίζεται ως «κοινωνική αναγκαιότητα” και υπενθυμίζεται ότι το κόμμα είχε προτείνει την κατάργηση ήδη από την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2008, «πρόταση που δεν απεδέχθη κανένα άλλο κόμμα». Όπως υποστηρίζει το ΛΑΟΣ στην πρόταση νόμου που κατέθεσε, “εκτός του ότι πλέον το άσυλο δεν εξυπηρετεί κάποια αναγκαιότητα, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες απαράδεκτων καταστάσεων εντός των ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς οι χώροι αυτοί υπό το πρόσχημα του ασύλου και εξαιτίας της συνεχούς άρνησης των πρυτανικών αρχών να δώσουν άδεια στα όργανα του κράτους, γίνονται άντρο παρανομίας, τρομοκρατών, επιθέσεων, βανδαλισμών, παραεμπορίου και εσχάτως καταλύματος λαθρομεταναστών». «Συνεπώς», καταλήγει, «είναι πλέον επιτακτική η άμεση κατάργηση του ασύλου προκειμένου να εκπληρωθεί και η αποστολή του αρ. 16 του Συντάγματος, καθώς σήμερα οι μόνοι χώροι στους οποίους δε διακινούνται ελεύθερα ιδέες είναι τα πανεπιστήμια, τα οποία καθημερινά καταλαμβάνονται από μη δημοκρατικές μειοψηφίες της άκρας αριστεράς».

«Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με το θέμα του υποτιθέμενου ασύλου που υπάρχει στα πανεπιστήμια της Ελλάδος», τόνισε ο κ. Κακουλίδης, προσθέτοντας: «είναι ένα θέμα πρωτόγνωρο για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, είναι ένα θέμα αριστερίστικο, το οποίο αυτήν τη στιγμή η πλειοψηφία του ελληνικού λαού καταδικάζει. Άσυλο δεν υπάρχει σε καμία ευνομούμενη πολιτεία. Όλοι είμαστε υπέρ της λειτουργίας του κράτους».
Στην ευνομούμενη πολιτεία, έτσι όπως την αντιλαμβάνεται  ο κ. Κακουλίδης, προφανώς δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος, συλλογικές συμβάσεις και εργασία για όλους, αφού αυτό ισχύει για την κατά τα άλλα «ευνομούμενη ελληνική πολιτεία», της οποίας το μόνο πρόβλημα είναι το πανεπιστημιακό άσυλο.

Δήμητρα Συμεωνίδου

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr