Δήμαρχοι & Αντιπεριφερειάρχης ξεναγήθηκαν στη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης | xronos.gr
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Δήμαρχοι & Αντιπεριφερειάρχης ξεναγήθηκαν στη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

09/05/25 - 9:00
Δήμαρχοι &  Αντιπεριφερειάρχης  ξεναγήθηκαν στη  Ζυθοποιία  Μακεδονίας Θράκης

Την ευκαιρία να μάθουν την ιστορία της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης, να παρακολουθήσουν από πρώτο πλάνο όλη την παραγωγική διαδικασία, να ενημερωθούν για το επενδυτικό πλάνο της εταιρίας και τη διαρκή εξωστρέφειά της, είχαν ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Ευκαρπίδης κι οι δήμαρχοι Μαρωνείας-Σαπών Απόστολος Ιωάννου, Ιάσμου Ιμάμ Τζανέρ και Αρριανών Ερδέμ Χουσεϊν

«Το τοπικό δημιουργεί αξία για όλους, για την κοινωνία, τις επιχειρήσεις. Μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε δυναμικά για το μέλλον της περιοχής μας!», δήλωσε ο διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων & Επικοινωνίας Νικόλαος Μπήλιος, που μαζί με τον υπεύθυνο εργοστασίου Χρήστο Δημτσούδη ξενάγησαν τους καλεσμένους

Την ευκαιρία να μάθουν την ιστορία της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης (ΖΜΘ), να παρακολουθήσουν από πρώτο πλάνο όλη την παραγωγική διαδικασία, να ενημερωθούν για το επενδυτικό πλάνο της εταιρίας και τη διαρκή εξωστρέφειά της, είχαν ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Ευκαρπίδης κι οι δήμαρχοι Μαρωνείας-Σαπών Απόστολος Ιωάννου, Ιάσμου Ιμάμ Τζανέρ και Αρριανών Ερδέμ Χουσεϊν, οι οποίοι επισκέφτηκαν το υπερσύγχρονο εργοστάσιο στη Βιομηχανική Περιοχή το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Μαΐου. Την ξενάγηση ανέλαβαν ο διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων & Επικοινωνίας Νικόλαος Μπήλιος κι υπεύθυνος εργοστασίου Χρήστος Δημτσούδης.

Η ιστορία της «Βεργίνα» είναι εντυπωσιακή κι αποτελεί ένα success story (ιστορία επιτυχίας) για το επιχειρείν στη Θράκη αλλά κι ένα case study (υπόθεση μελέτης), για το πως το πείσμα ενός επιχειρηματία, του Δημήτρη Πολιτόπουλου, κατάφερε να ξεπεράσει εμπόδια, αθέμιτο ανταγωνισμό και δεκάδες «τρικλοποδιές» από εταιρίες κολοσσούς του κλάδου, μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα, που η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης κοιτάει στα μάτια τις μεγαλύτερες ζυθοποιίες της Ευρώπης με τα προϊόντα «Βεργίνα» και παράλληλα κατακτάει ολοένα περισσότερες χώρες με εξαγωγές των προϊόντων «TuVunu».

Από το θρακιώτικο χωράφι σε όλα τα ράφια!
H εμφιάλωση της πρώτης 100% ελληνικής μπύρας «Βεργίνα» έγινε στις 13 Φεβρουαρίου 1998 και σήμανε την έναρξη της επανάστασης της ανεξάρτητης μικροζυθοποιίας στην Ελλάδα. Έκτοτε πολλά έχουν αλλάξει, εκσυγχρονιστεί και προοδεύσει, αλλά ένα έχει μείνει ίδια: η αγάπη του Δημήτρη Πολιτόπουλου για την καλή μπύρα και η στήριξη της Θράκης.

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία πλήρη ξενάγηση στις εγκαταστάσεις, από τις κορυφαίες εγκαταστάσεις ζυθοποίησης, το υπερσύγχρονο βυνοποιείο, τα εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου, τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο υποδοχής επισκεπτών με «σφραγίδα» από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού κι άλλα πολλά. Όλη η διαδικασία παραγωγής έχει ως στόχο να παρασκευάζονται καθημερινά άρτια προϊόντα «Βεργίνα» και «TuVunu».

Brand name για τη Θράκη μας
«Η γενέθλια πόλη της Ζυθοποιίας είναι η Κομοτηνή!», είπε με χαμόγελο ο Νικόλαος Μπήλιος, ο οποίος ενημέρωσε τους καλεσμένους για τα προϊόντα και τη διαρκή εξελικτική δυναμική της ΖΜΘ, πάντα με προσήλωση στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, την καθετοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας, τον εκσυγχρονισμό, τη διαρκή επένδυση, την εξωστρέφεια και την απαράμιλλη ποιότητα των προϊόντων «Βεργίνα» και «TuVunu». «Το τοπικό δημιουργεί αξία για όλους, για την κοινωνία, τις επιχειρήσεις. Μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε δυναμικά για το μέλλον της περιοχής μας!», διαμήνυσε και ζήτησε «συμπόρευση» της ΖΜΘ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους της, τους οποίους κάλεσε να μάθουν την ιστορία της Ζυθοποιίας και να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές των προϊόντων της.


«Τα προϊόντα της Ζυθοποιίας μιλούν από μόνα τους – σαν Ροδοπίτης και Θρακιώτης η Βεργίνα δεν είναι απλώς μία μπύρα, είναι ένα κομμάτι της Θράκης!», υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Ευκαρπίδης Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. «Χαιρόμαστε που τέτοιες επιχειρήσεις στηρίζουν την περιοχή μας, επενδύουν σε αυτή και δίνουν πολλές θέσεις εργασίας», δήλωσε και μετέφερε τη στήριξη της Περιφερειακής Αρχής στην υγιή τοπική επιχειρηματικότητα.

Την αξία λειτουργίας της Ζυθοποιίας στον τόπο, υπερθεμάτισε ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Απόστολος Ιωάννου, εξηγώντας ότι είναι σημαντικό ότι βρίσκουν εργασία άμεσα στο εργοστάσιο ή έμμεσα μέσω των καλλιεργειών, πλήθος εργαζομένων και αγροτών της περιοχής.


Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr