Η διαφορετική «ανάγνωση» του Σπάρτακου για το πρόγραμμα εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων | xronos.gr
ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η διαφορετική «ανάγνωση» του Σπάρτακου για το πρόγραμμα εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων

21/09/19 - 10:00

Στον απόηχο της λήξης του προγράμματος μετά από 22 χρόνια λειτουργίας, αλλά και της παρουσίασής του με ημερίδα στην Κομοτηνή

Μόνο θετικά λόγια δεν περιέχει η ανακοίνωση του Σπάρτακου, στον απόηχο της ολοκλήρωσης του προγράμματος εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων, που «έτρεξε» επί 22 συναπτά έτη στην Θράκη. Μάλιστα, ο Σπάρτακος χαρακτηρίζει το πρόγραμμα «χρυσωρυχείο της Θράκης», ασφαλώς προσδίδοντας αρνητική χροιά στον ως άνω χαρακτηρισμό.

«’Με τραγούδια για τη φτώχεια και την ξενιτιά, ρετιρέ παίρνω στην Κηφισιά’. Το δίστιχο αυτό του μεγάλου Κουγιουμτζή αποτυπώνει με ενάργεια την δραστηριότητα του Προγράμματος Φραγκουδάκη – Δραγώνα στη Θράκη επί 22 ολόκληρα χρόνια, αν αντί για τραγούδια βάλει κανείς τα προγράμματα και αντί της ‘φτώχειας’ και της ‘ξενιτιάς’ διαβάσει Θράκη και μειονότητα», κατηγορεί ευθύς εξαρχής ο Σπάρτακος και – επί λέξει – συνεχίζει ως εξής: «Η Άννα Φραγκουδάκη και η Θάλεια Δραγώνα - βασικές υπεύθυνες του ...πιλοτικού (!) ευρωπαϊκού προγράμματος, το οποίο αποσκοπούσε στην εκπαιδευτική και κοινωνική ένταξη των μουσουλμανοπαίδων, ανακάλυψαν το 1996 ‘φλέβα χρυσού’ στην μέχρι τότε άγνωστή τους Θράκη και έχτισαν πάνω της ακριβώς ένα χρυσωρυχείο. Βέβαια δεν το ανακάλυψαν μόνες τους αλλά τους το δώρισε η τότε πολιτική ηγεσία (στο υπουργείο Παιδείας ήταν ο Γ. Παπανδρέου). Όπως γίνεται και με όλα τα μεταλλεία της χώρας... Αργότερα, βεβαίως, όταν ο βούρκος του ΠΑΣΟΚ τις χρειάστηκε, έδωσαν το παρών στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, αλλά αυτή είναι μια άλλη, παλιά ιστορία.

Από το θρακικό λοιπόν χρυσωρυχείο αντλήθηκαν περί τα 30 εκατομμύρια ευρώ, όμως τα χρήματα δεν ήταν το μόνο όφελος. Δεκάδες πανεπιστημιακές καριέρες και ...ρέπλικες του προαναφερθέντος διδύμου παρήχθησαν κατά την περίοδο λειτουργίας της ‘επιχείρησης’. Έτσι, δεν είναι μόνο που καταναλώθηκαν τόσα κονδύλια με μηδενικό τελικά όφελος για την σύνολη κοινωνία αλλά και η τοξικότητα των αποβλήτων από την συγκεκριμένη δραστηριότητα».

Στην ανακοίνωση αναφέρονται και πολλές ακόμη αιτιάσεις του Σπάρτακου κατά του προγράμματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το πρόγραμμα απέτυχε, ενόσω σπαταλούταν δημόσιο χρήμα.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr