ΕΦΚΑ: Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουνίου

Το Caffe Emporio Italia είναι ο τίτλος ενός καταστήματος που φιλοδοξεί να γίνει αλυσίδα στην ελληνική αγορά διαθέτοντας ιταλική τεχνογνωσία και χονδρική ή λιανική πώληση καφέ απ? όλο τον κόσμο για όλα τα γούστα και για τις πιο εξειδικευμένες απαιτήσεις Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου
Στο Caffé Εmporio ITALIA κυριαρχούν τα χρώματα της ιταλικής σημαίας. Tο ίδιο το κατάστημα παραπέμπει σε μια ιταλική γωνιά ενός Greco café με μια βέσπα εποχής και ένα αυτοκίνητο σκαραβαίο, ενώ ο ιδιοκτήτης του φρόντισε να είναι απλό, φιλόξενο και λειτουργικό. Το δυνατό του ατού είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση και ο επαγγελματικός κι ερασιτεχνικός εξοπλισμός στις μηχανές παρασκευής καφέ για το αντικείμενο αυτό. Ο Βαγγέλης Χριστοδούλου έκανε τεράστια έρευνα αγοράς, εκπαιδεύτηκε, ενώ διέκοψε μια επιτυχημένη καριέρα σε πολυεθνική εταιρία της οποίας ήταν στέλεχος για να επιστρέψει στην γενέτειρα. Στην απόφαση αυτή τον επηρέασαν πολλοί λόγοι, αλλά στους κυριότερους ανήκει η κοπελιά του, η δυναμική πολιτική μηχανικός, Βαρβάρα Ξανθοπούλου, που του έστησε το μαγαζί, δίνοντάς του χρώμα και υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές σ΄ έναν χώρο όπου ο καφές, τα αξεσουάρ, οι μηχανές παρασκευής , οι μύλοι άλεσης και τα δεκάδες χαρμάνια από τα πιο απίθανα μέρη του κόσμου, κυριαρχούν.
Esspreso, μόκα, στιγμιαίος, φίλτρου, με κόκκους ή αλεσμένος με τα πιο σπέσιαλ χαρμάνια

▲
Όμορφες μηχανές παρασκευής καφέ στον χώρο
του καταστήματος, όπου είδαμε τις πιο απίθανες προτάσεις
σε χαρμάνια γεύσεις και χώρες προέλευσης του καφέ
Ο Βαγγέλης Χριστοδούλου σπούδασε στην Ελλάδα και το εξωτερικό περιπλανήθηκε για δέκα χρόνια περνώντας σε υψηλές ιεραρχίες και χώρες όπως Ιταλία, Γερμανία, Νιγηρία. Δούλεψε σε πολυεθνικές κολοσσούς και κάποια στιγμή μετρώντας τα συν και τα πλην έδωσε προτεραιότητα στη ζωή του και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κι όχι στα χρήματα. Υπέβαλλε την παραίτησή του κι έφυγε από την Νιγηρία για να’ ρθεί στην Κομοτηνή, ξεκινώντας κάτι δικό του εξ αρχής. Έτσι, γεννήθηκε το caffe emporio Italia, ένας χώρος όπου όλοι οι τύποι καφέ εκτός από τον παραδοσιακό ελληνικό έχουν τον δικό τους χώρο. «Εγώ αγαπώ και υπερασπίζομαι τον ελληνικό καφέ και μάλιστα θα τον προωθήσω, αλλά έρχομαι να καλύψω τις ανάγκες και τη ζήτηση όλων των άλλων τύπων καφέ» θα πει. Με έκπληξή του είδε ότι η τροφοδοσία των περισσοτέρων καταστημάτων καφέ της Κομοτηνής γίνεται από άλλες πόλεις, ίσως γιατί δεν υπήρχε κάτι ανάλογα οργανωμένο.
Γενικά στη λειτουργία του προσέχει τα πάντα. Υπερασπίζεται τον καφέ που προέρχεται από το δίκαιο και ισότιμο εμπόριο, όπου ο παραγωγός δεν πέφτει θύμα εκμετάλλευσης, ενώ είναι μια ευκαιρία και για μας για ένα γρήγορο σεμινάριο του καλού καφέ από γνωστές χώρες παραγωγής όπως Κοσταρίκα, Εκουαδόρ, Κολομβία, Μεξικό, Ονδούρα, Βραζιλία, Ινδονησία, Ινδία, Αφρική, Γουατεμάλα και Τζαμάικα. Οι δύο κύριες ποικιλίες, η Αράμπικα, που καλύπτει το 61% της παγκόσμιας κατανάλωσης και ο Ρομπούστα, στον οποίο ανήκει το 38%, κυριαρχούν, ενώ υπάρχουν κι άλλες μικρότερες ποικιλίες. Υπεραμύνεται όχι την τυποποιημένη αντίληψη του καφέ, αλλά την όσο το δυνατόν πιο χειροποίητη παρασκευή του. Έτσι μας προτείνει μύλο για την άλεση των κόκκων καφέ, που κοστίζει 50 ευρώ, αλλά σε κάνει να απολαύσεις φρεσκοκομμένο καφέ, ελληνικό γαλλικό ή εσπρέσο, στο σπίτι σου. Στο caffe emporio υπάρχουν αλεσμένοι καφέδες εσπρέσο φίλτρου, μόκκα και στιγμιαίοι από καθαρές ποικιλίες Κένυας, Κολομβίας Βραζιλίας.
Στο ερώτημα αν η αγορά γνωρίζει όλες αυτές τις ποικιλίες, χαμογελά και λέει : «χρειάζεται εκπαίδευση, αλλά υπάρχει και μια μερίδα πολύ ψαγμένη κι ενημερωμένη». Τα ατού του νέου καταστήματος είναι οι προσφορές που καθιερώνει κάθε εβδομάδα, αλλά και η δέσμευση ότι όλα τα είδη που υπάρχουν σε σούπερ μάρκετ θα τα διαθέτει φθηνότερα. «Θέλω να προωθήσω πράγματα οικονομικά κι ευέλικτα. Δεν προωθώ τις κάψουλες, την τυποποίηση στον καφέ» δηλώνει, ενώ οργανώνει μια εξαιρετική ιστοσελίδα, όπου θα δημιουργηθεί club μελών που θα έχουν ειδικές εκπτώσεις και στην οποία θα υπάρχουν απίθανα πληροφοριακά στοιχεία από προϊόντα, καθώς και στοιχεία για την προέλευση του καφέ ή τα χαρακτηριστικά του, κάτι που τόσο μεθοδικά γίνεται πρώτη φορά σε ελληνική ιστοσελίδα.
«Σε ποιους οφείλεις να πεις ευχαριστώ για το caffe emporio και τη στήριξη που έχεις;» τον ρωτάμε. Η απάντησε έρχεται απνευστί.
«Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους το Cotton club, τον πρόεδρο του Πανθρακικού, Δημήτρη Τζελέπη, το κυλικείο του ΤΕΦΑΑ, που το έχουν ο Γ. Νακούσης με τον Μιχάλη Τεπερίδη». Το ξεκίνημα ήδη έγινε κι έχει εκατό τρόπους να κατακτήσει ολοένα και νέους πελάτες.
Esspreso, μόκα, στιγμιαίος, φίλτρου, με κόκκους ή αλεσμένος με τα πιο σπέσιαλ χαρμάνια

▲
Όμορφες μηχανές παρασκευής καφέ στον χώρο
του καταστήματος, όπου είδαμε τις πιο απίθανες προτάσεις
σε χαρμάνια γεύσεις και χώρες προέλευσης του καφέ
Γενικά στη λειτουργία του προσέχει τα πάντα. Υπερασπίζεται τον καφέ που προέρχεται από το δίκαιο και ισότιμο εμπόριο, όπου ο παραγωγός δεν πέφτει θύμα εκμετάλλευσης, ενώ είναι μια ευκαιρία και για μας για ένα γρήγορο σεμινάριο του καλού καφέ από γνωστές χώρες παραγωγής όπως Κοσταρίκα, Εκουαδόρ, Κολομβία, Μεξικό, Ονδούρα, Βραζιλία, Ινδονησία, Ινδία, Αφρική, Γουατεμάλα και Τζαμάικα. Οι δύο κύριες ποικιλίες, η Αράμπικα, που καλύπτει το 61% της παγκόσμιας κατανάλωσης και ο Ρομπούστα, στον οποίο ανήκει το 38%, κυριαρχούν, ενώ υπάρχουν κι άλλες μικρότερες ποικιλίες. Υπεραμύνεται όχι την τυποποιημένη αντίληψη του καφέ, αλλά την όσο το δυνατόν πιο χειροποίητη παρασκευή του. Έτσι μας προτείνει μύλο για την άλεση των κόκκων καφέ, που κοστίζει 50 ευρώ, αλλά σε κάνει να απολαύσεις φρεσκοκομμένο καφέ, ελληνικό γαλλικό ή εσπρέσο, στο σπίτι σου. Στο caffe emporio υπάρχουν αλεσμένοι καφέδες εσπρέσο φίλτρου, μόκκα και στιγμιαίοι από καθαρές ποικιλίες Κένυας, Κολομβίας Βραζιλίας.
Στο ερώτημα αν η αγορά γνωρίζει όλες αυτές τις ποικιλίες, χαμογελά και λέει : «χρειάζεται εκπαίδευση, αλλά υπάρχει και μια μερίδα πολύ ψαγμένη κι ενημερωμένη». Τα ατού του νέου καταστήματος είναι οι προσφορές που καθιερώνει κάθε εβδομάδα, αλλά και η δέσμευση ότι όλα τα είδη που υπάρχουν σε σούπερ μάρκετ θα τα διαθέτει φθηνότερα. «Θέλω να προωθήσω πράγματα οικονομικά κι ευέλικτα. Δεν προωθώ τις κάψουλες, την τυποποίηση στον καφέ» δηλώνει, ενώ οργανώνει μια εξαιρετική ιστοσελίδα, όπου θα δημιουργηθεί club μελών που θα έχουν ειδικές εκπτώσεις και στην οποία θα υπάρχουν απίθανα πληροφοριακά στοιχεία από προϊόντα, καθώς και στοιχεία για την προέλευση του καφέ ή τα χαρακτηριστικά του, κάτι που τόσο μεθοδικά γίνεται πρώτη φορά σε ελληνική ιστοσελίδα.
«Σε ποιους οφείλεις να πεις ευχαριστώ για το caffe emporio και τη στήριξη που έχεις;» τον ρωτάμε. Η απάντησε έρχεται απνευστί.
«Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους το Cotton club, τον πρόεδρο του Πανθρακικού, Δημήτρη Τζελέπη, το κυλικείο του ΤΕΦΑΑ, που το έχουν ο Γ. Νακούσης με τον Μιχάλη Τεπερίδη». Το ξεκίνημα ήδη έγινε κι έχει εκατό τρόπους να κατακτήσει ολοένα και νέους πελάτες.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News