Χιόνια και στη Θράκη προβλέπει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» | xronos.gr
THN ΚΥΡΙΑΚΗ

Χιόνια και στη Θράκη προβλέπει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»

03/02/23 - 13:35
Χιόνια και στη Θράκη προβλέπει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»

Επιδεινώνεται ο καιρός 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, καθώς τα προγνωστικά δεδομένα δείχνουν ότι έρχεται χιονιάς από την Κυριακή. Συγκεκριμένα, συχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν νοτιότερα και θα προκαλέσουν κακοκαιρία με το όνομα «Μπάρμπαρα» στη χώρα μας από την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου,

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο ισχυρός παγετός, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Ελλάδας, καθώς και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά:

Την Κυριακή θα επηρεαστούν με χιονοπτώσεις:

  • Από τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι η Θράκη και η Χαλκιδική.
  • Πριν από το μεσημέρι, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν νοτιότερα, θα ενταθούν και θα επηρεάσουν τις Σποράδες, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, ιδιαίτερα τη Βοιωτία και την Αττική. Οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη και στα πεδινά αυτών των περιοχών.
  • Από το απόγευμα, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά–ημιορεινά κυρίως των κεντρικών και βόρειων Κυκλάδων, καθώς και της Κρήτης. Στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πυκνές.
  • Καταιγίδες χιονιού θα εκδηλωθούν κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου.
Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr