Ο πρωθυπουργός σε Κομοτηνή & Σαμοθράκη | xronos.gr
ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ

Ο πρωθυπουργός σε Κομοτηνή & Σαμοθράκη

16/02/11 - 12:00

Μοιραστείτε το

Εξωστρέφεια ζητά από τις κομματικές οργανώσεις Ο Μιχάλης Καρχιμάκης θα ανακοινώσει το πρόγραμμά του σήμερα

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα επισκεφθεί την Θράκη την Παρασκευή, όπως έγινε γνωστό χθες το απόγευμα μετά την πολύωρη συνεργασία που είχε με τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μιχάλη Καρχιμάκη, στην Ιπποκράτους.

Με έμφαση στον Καλλικράτη και το πρώτο διευρυμένο περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, έρχεται στην Κομοτηνή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενώ την επόμενη μέρα θα μεταβεί στην Σαμοθράκη. Εκεί υπάρχουν ανοικτά θέματα, το αίτημα για αεροδρόμιο στο ακριτικό νησί, αλλά δεν έγινε γνωστό που θα δοθεί βαρύτητα.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Στις 4 Μαρτίου συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και συνεδριάζει στην Αθήνα το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ενώ, όπως έγινε γνωστό, το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συνεδριάσει στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής, και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.    Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ θα συγκληθεί μία ή δύο μέρες νωρίτερα από το Εθνικό Συμβούλιο, ενώ στο όργανο θα κατατεθεί πρόταση για τη διοργάνωση της Εθνικής Συνδιάσκεψης του Κινήματος στις 3 Σεπτεμβρίου, ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, αντί σύγκλησής της τον Ιούνιο, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.  Επίσης, στην πορεία προς την Συνδιάσκεψη, θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου -την ημέρα που “έφυγε” από τη ζωή ο Ανδρέας Παπανδρέου- περιφερειακή συνδιάσκεψη των οργανώσεων του Λεκανοπεδίου Αττικής.

 Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει τρία νέα μέλη τα οποία θα αναπληρώσουν τις θέσεις των μελών του που είναι μέλη της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον γραμματέα του κόμματος την ενεργοποίηση όλης της οργάνωσης του Κινήματος, επισημαίνοντας ότι η πορεία προς την Εθνική Συνδιάσκεψη σηματοδοτεί και την εξωστρέφεια των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ.

 Ο διάλογος ενόψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ θα αναπτυχθεί με βάση τους πέντε άξονες πολιτικής που έχει θέσει ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και αφορούν το επιτελικό κράτος, το πολιτικό σύστημα, την ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος και τα κοινωνικά δικαιώματα εν μέσω κρίσης και την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας διεθνώς. Στη σημερινή σύσκεψη, πλην του κ. Καρχιμάκη, συμμετείχαν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Ρεγγίνα Βάρτζελη, Κώστας Θέος και Αλέξανδρος Χατζόπουλος.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr