Κομοτηναίοι φωτογράφοι παρουσιάζουν την τέχνη τους

Για σπουδαστές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής των ΣΑΕΚ σε όλη την Ελλάδας
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τα Γαλλικά Ινστιτούτα της Ιταλίας διεξάγουν τον διαγωνισμό «Comme des chefs!» για σπουδαστές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής των Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) σε όλη την Ελλάδα.
Ο διαγωνισμός «Comme des chefs 2025!» με θέμα «Πάρτε τις σπάτουλές σας! Η καλύτερη μεσογειακή συνταγή του 2050».
Διαδικασία συμμετοχής
Κάθε συμμετέχουσα τάξη θα πρέπει να επινοήσει μια συνταγή (ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή επιδόρπιο) με θέμα τη μεσογειακή κουζίνα του μέλλοντος και να την παρουσιάσει στα γαλλικά. Η συνταγή θα πρέπει να αποτυπώνει τις επιρροές, τα υλικά και τους τρόπους μαγειρέματος στην περιοχή της Μεσογείου, προσδίδοντας παράλληλα μια δημιουργική/φουτουριστική πινελιά.
Η συνταγή θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τα ζητήματα βιωσιμότητας στην περιοχή της Μεσογείου: θα πρέπει να προωθεί την ορθολογική χρήση των πόρων, να προάγει την επιλογή τοπικών και εποχιακών συστατικών και να σέβεται το περιβάλλον.
Ο διαγωνισμός είναι διαδικτυακός λόγο της μεγάλης συμμετοχής.
Το πιάτο ο Μουσακάς με γαστρονομική ανατροπή:
Ένα δύσκολο και απαιτητικό πιάτο, μιας και περιέχει 11 παρασκευές.
-Ψητή μελιτζάνα
-Μους καβουρμά
-Μους φέτας
-Πουρέ πατάτας
-Μπεσαμέλ από Τραχανά και φέτα
-Σκορδαλιά από φάβα Σαντορίνης
-Χώμα από στραγάλια (Crumble)
-Σάλτσα από απόσταγμα Ελληνικού Καφέ
-Μοβ Τηγανητό ρύζι (Tuile)
-Εικονική τομάτα (Ζελέ)
-Λάδι μαϊντανού
Ο συνδυασμός στο Facebook:
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News