ΕΠΣ Θράκης: Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Σβυντρίδης

Ανυπομονεί η νέα πρόεδρος για την έναρξή του. Υπογράμμισαν τη συνεχή κατά 33 χρόνια δράση του συνεδρίου ο κοσμήτορας ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ και η πρόεδρος του Τμήματος
Το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, η κορυφαία ετήσια επιστημονική εκδήλωση που διοργανώνεται απρόσκοπτα από το 1993 από τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, επιστρέφει για 33η χρονιά και θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 25 Μαΐου 2025 στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.
Η φετινή διοργάνωση έχει ως θεματικό άξονα την «Καινοτομία στην Αθλητική Τεχνολογία και Επιστήμη» και αναμένεται να προσελκύσει πλήθος Ελλήνων και ξένων συνέδρων. Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Μαΐου στις 20:00 στο αμφιθέατρο «Γ. Παπαδριέλλης» του ΤΕΦΑΑ. Στο πλαίσιο της τελετής, θα απονεμηθεί το «Βραβείο Νίκος Σαμαράς» στην Εβίνα Μάλτση, για τη συνολική προσφορά της στον χώρο του αθλητισμού και την εξέχουσα πορεία της στο ελληνικό και διεθνές μπάσκετ. Τιμητικές βραβεύσεις θα λάβουν επίσης οι Μαρία Πρεβολαράκη και Κωνσταντίνος Θάνος, για τη συμβολή τους στο άθλημα της πάλης.
Συγκίνηση για την καθιέρωση του θεσμού
Στο πλαίσιο του συνεδρίου δόθηκε το πρωί της Παρασκευής 16 Μαΐου συνέντευξη Τύπου στην οποία μίλησαν ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού & Εργοθεραπείας Βαγγέλης Αλμπανίδης, η πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ Βασιλική Δερρή και η πρόεδρος του φετινού συνεδρίου και αν. καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ Γεωργία Υφαντίδου. Εξαρχής, ο Βαγγέλης Αλμπανίδης ανέφερε σε κλίμα περηφάνιας «αν κάποιος μου έλεγε, το μακρινό 1993, ότι το Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού θα έφτανε στην 33η του συνεχή χρονιά δεν θα το πίστευα». Σύμφωνα με τον ίδιο, το συνέδριο έχει καταφέρει, ακόμη και μετά από 33 χρόνια να κρατήσει την «ζωντάνια» και τον χαρακτήρα του.
Με την σειρά της, η πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Βασιλική Δερρή «βλέποντάς το αναδρομικά, κανείς δεν πιστεύει ότι το συνέδριο συνεχίζει μετά από 33 χρόνια με καινοτομίες» υπογράμμισε. Μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες του, σύμφωνα με την ίδια, είναι η νέα πρόεδρος του συνεδρίου, η Γεωργία Υφαντίδου. «Μαζί έχουμε μία καινούρια και φρέσκια αποστολή» ανέφερε ενθουσιασμένη.
Η νέα πρόεδρος χαρούμενη για όσα θα ακολουθήσουν κατά την διάρκεια του συνεδρίου, ανέφερε πως «το συνέδριο δεν είναι μόνο του ΤΕΦΑΑ, δεν είναι μόνο της πόλης ή της Περιφέρειας, είναι όλης της Ελλάδας». Στην συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά σε κάθε δράση. Όπως ανέφερε, φέτος το συνέδριο θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα της Αθλητικής Επιστήμης, τόσο σε επίπεδο ερευνητικών μελετών όσο και εφαρμοσμένων πρακτικών. «Για πρώτη χρονιά, το Συνέδριο προσφέρει τη δυνατότητα απομακρυσμένης παρουσίασης εργασιών, ενώ παράλληλα θα είναι εφικτή και η διαδικτυακή παρακολούθηση μέρους των δράσεών του, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε περισσότερους επιστήμονες και ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν» δήλωσε επίσης η Γεωργία Υφαντίδου. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, στρογγυλές τράπεζες με επίκαιρη θεματολογία, καθώς και σημαντικές παράλληλες δράσεις που αναδεικνύουν τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της διοργάνωσης. Ανάμεσά τους το Φεστιβάλ Υγείας, το Φεστιβάλ Μπύρας, παρουσιάσεις επιστημονικών βιβλίων και η εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Μαΐου, από τις 09:00 έως τις 12:00, στην αίθουσα χορού του ΤΕΦΑΑ.
Κεντρική ομιλία από την Ολυμπιονίκη Αναστασία Κελεσίδου
Ιδιαίτερη τιμή για τη φετινή διοργάνωση, όπως ανέφερε και η Γεωργία Υφαντίδου, είναι η παρουσία της Ολυμπιονίκη Δισκοβολίας Αναστασίας Κελεσίδου, η οποία θα είναι η κεντρική ομιλήτρια της τελετής έναρξης αλλά και θα βραβευτεί τιμητικά για την συμβολή της.
Εξ αποστάσεως χαιρετισμό θα απευθύνει ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, παρουσιάζοντας παράλληλα την καινοτόμο πρωτοβουλία «Ψηφιακός Μετασχηματισμός e-Kouros», τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία καταγράφει όλα τα μετρήσιμα μεγέθη του ελληνικού αθλητισμού.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη τη συνάντηση των ιδρυματικά υπευθύνων και των Γραφείων Πρακτικής Άσκησης της χώρας, συμβάλλοντας στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειριών μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News