Αγορά Εργασίας στη Ροδόπη (13-05-2025): Εταιρείες και επιχειρήσεις σε αναζήτηση προσωπικού

Μετά από 5 χρόνια από την αρχική έκδοσή του το βιβλίο που είχε εξαντληθεί επανέρχεται με νέο lay aout από τις εκδόσεις Μπραντή Ανασύρθηκαν συνταγές από παλιά τετράδια, μαγειρεύτηκαν φαγητά, συνδυάστηκαν με ιστορίες και γεγονότα μια άλλης εποχής αναδεικνύοντας το μεράκι για την αυθεντική γευσιγνωσία Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου
Ροφό βραστό με σκορδαλιά, αρνάκι αρμπασάν με γιαούρτι, κατιμέρια, αχινοσαλάτα, σαζάνι γεμιστό, κρέας με ρεβύθια, σπανάκι αυγά μάτια, πατσά από πόδι μοσχαρίσιο, πίτα με πάπια ή κοτόπουλο, αλλά και μια σειρά γλυκών όπως κολοκυθόπιτα στριφτή, γλυκό βερίκοκο, κερασόπιττα, μουσταλευριά, γαλατόπιτα, φανουρόπιτα κι άλλα είναι το δέλεαρ για να σας κάνουμε να αποκτήσετε τη νέα βελτιωμένη επανέκδοση του βιβλίου του Θανάση Πανδρευμένου «νόστιμες αναμνήσεις από τη Θράκη» που κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία. Συνταγές όχι μιας Λωξάντρας, αλλά συγκεκριμένων γυναικών που είχαν αναγάγει την μαγειρική σε θεόσταλτη επιστήμη και σε κάθε περιοχή ή κοινωνικό γεγονός πρότειναν μια ολοκληρωμένη διατροφική σειρά με αλμυρά, γλυκά, πίτες, χορταρικά και κρεατικά.
.jpg)
Μαζί και υπέροχα κείμενα που όπως θα πει ο συγγραφέας που σήμερα είναι ένας ευτυχής παππούς, πεθερός αλλά και συνταξιούχος, για το τελευταίο δεν υπερηφανεύεται, βρήκε το χρόνο να ξαναδεί την όλη έκδοση και να επιχειρήσει την επανεκτύπωση σε μια προσπάθεια τα κείμενα που συνοδεύουν το βιβλίο να αποτυπώσουν μια άλλη εποχή με τις δικές της εύθυμες ιστορίες, να ξανανθίσει το χαμόγελο, αλλά και μέσα από το βιβλίο με τις παραδοσιακές συνταγές, να ξαναφέρει την αισιοδοξία στην ζωή όσων τις επιχειρήσουν να τις υιοθετήσουν στο καθημερινό σιτηρέσιο.
.jpg)
Το προσεγμένο βιβλίο υπάρχει ήδη σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Κομοτηνής και θα σας το προτείναμε να το υιοθετήσετε ως ένα δώρο που μένει με διαχρονική αξία και καθημερινή χρήση κάνοντας τον αποδέκτη του να σας θυμάται. Ο ίδιος ο Θανάσης Πανδρευμένος με το χάρισμα να αφηγείται ολοζώντανα πράγματα και καταστάσεις, καταφέρνει να συγκεράζει ένα κλασικό τσελεμεντέ που όμως αναδύεται μέσα από την γευσιγνωσία των δικών του ανθρώπων, σ΄ένα πολύτιμο εγχειρίδιο, με την δική του λογοτεχνική αξία που μεταφέρει εικόνες, χρώματα, νοοτροπίες, συνήθειες, μιας άλλης εποχής.
Αξιοποιήθηκαν σημειώσεις και παλιά τετράδια με συνταγές, μαγειρεύθηκαν και φωτογραφήθηκαν όλα τα εδέσματα, συνεργάστηκαν γυναίκες και άνδρες κάτω από την προσωπική του μπαγκέτα ενώ την εισαγωγή υπογράφει ο Γεώργιος Αικατερινίδης διδάκτωρ λαογραφίας, η Βάντα Παπαϊωάννου ιστορικός αρχαιολόγος και το βιβλίο ολοκληρωμένο και πανέμορφο αποτελεί την πλήρη και πανέμορφη έκδοση έτοιμη για να φθάσει σε κάθε θρακιώτικο σπίτι. Ήδη αποτελεί το καλύτερο διαβατήριο μέχρι στιγμής της τοπικής γευσιγνωσίας κι αν το δείτε έτσι είναι ο βασικότερος λόγος για να το αποκτήσετε εγκαίρως.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News