Στάση στη Θράκη θέλει ο Νταβούτογλου από 10-12 Μαρτίου | xronos.gr
ΕΝΩ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Στάση στη Θράκη θέλει ο Νταβούτογλου από 10-12 Μαρτίου

01/03/11 - 12:00
ntavoutogloy.jpg

Μοιραστείτε το

Ο Τουρκος ΥΠΕΞ είχε προτείνει τριμερή συνάντηση στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας - Βουλγαρίας

Την επιθυµία αυτή είχε εκφράσει ο Αχµέτ Νταβούτογλου στην ελληνική διπλωµατική αποστολή στο Ερζερούµ. Δε θα έρθει οδικώς ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών που πραγµατοποιεί επίσηµη επίσκεψη το διάστηµα 8-10 Μαρτίου – αλλά από τη Θράκη θέλει να περάσει. Αυτό, λένε διπλωµατικές πηγές, ίσως να είναι και η µόνη είδηση που θα προκύψει στο µέτωπο των ελληνοτουρκικών, τουλάχιστον µέχρι τις εκλογές της 12ης Ιουνίου στην Τουρκία.

Παρότι οι ηµεροµηνίες και το ακριβές πρόγραµµα της επίσκεψης του Αχµέτ Νταβούτογλου, ο οποίος θα ανταποδώσει την επίσηµη επίσκεψη που πραγµατοποίησε τον περασµένο Απρίλιο στην Άγκυρα ο ∆ηµήτρης ∆ρούτσας, βρίσκονται ακόµη υπό διαµόρφωση και θα ανακοινωθούν τις επόµενες µέρες, διπλωµατικές πηγές θεωρούν βέβαιη την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού στη Θράκη.

Μάλιστα, σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές, ο Αχµέτ Νταβούτογλου είχε προτείνει πριν από την άφιξή του στην Αθήνα την οδική µετάβασή του στη Βουλγαρία και την πραγµατοποίηση στα σύνορα µιας τριµερούς ελληνο-τουρκο-βουλγαρικής συνάντησης για τα µέτρα που λαµβάνονται στα σύνορα για τους παράνοµους µετανάστες.

Σχεδίαζε κατόπιν να συνεχίσει οδικώς στη Θράκη και µετά στην Αθήνα. Η ιδέα της τριµερούς συνάντησης ναυάγησε, καθώς υπήρχε κώλυμα από τη βουλγαρική πλευρά

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr