Είναι το δημογραφικό, ηλίθιε!

Θα προχωρήσει η κατασκευή ενισχυμένης ιρλανδικής διάβασης, καθώς η κατασκευή γέφυρας αποδείχτηκε οικονομικά ασύμφορη, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη
Η απρόσκοπτη σύνδεση του παραλιακού μετώπου Μαρώνειας - Φαναρίου αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ενιαία τουριστική ανάπτυξη του νομού

Ροδόπης το πρωί της Πέμπτης 24 Απριλίου
Απροσπέλαστη κι επικίνδυνη ακόμη και σε μικρές βροχοπτώσεις καταντά η ιρλανδική διάβαση του ποταμού Λίσσου στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Ιμέρου. Το ζήτημα απασχολεί εδώ και δεκαετίες του κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, καθώς με κίνδυνο για την ασφάλειά τους και καταστρέφοντάς τα οχήματά τους διέρχονται της ιρλανδικής διάβασης καθημερινά πάρα πολλοί οδηγοί.
Παράλληλα, στη συγκεκριμένη ιρλανδική διάβαση «βουλιάζει» η τουριστική ανάπτυξη του Νομού μας, αφού η ενοποίηση του παραλιακού μετώπου από Μαρώνεια έως Φανάρι, παραμένει ακόμη σχέδιο επί χάρτου.
Δεν θα χτιστεί τελικά γέφυρα στο σημείο, προς αντικατάσταση της επικίνδυνης παλαιωμένης ιρλανδικής διάβασης, ξεκαθάρισε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς.
για την έλλειψη οδικής ασφάλειας και για την αποκοπή του παραλιακού μετώπου του νομού μας
Ο αυτοδιοικητικός αναγνώρισε τη σημασία αλλά και τη στόχευση οδικής ενοποίησης του παραλιακού μετώπου του Νομού μας, αλλά εξήγησε ότι η λύση της γέφυρας δεν μπορεί να υλοποιηθεί εξαιτίας του δυσθεώρητου κόστους της.
«Η μελέτη κατασκευής γέφυρας που σταμάτησε αδικαιολογήτως το 2021, διαβάζοντάς την κρίνεται ότι είναι ασύμφορη οικονομικά, δεδομένου ότι απαιτούνται γύρω στα 15εκ ευρώ, που είναι δύσκολο να βρεθούν», ξεκαθάρισε ο Μανώλης Ταπατζάς, ο οποίος γνωστοποίησε πως έδωσε εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία να βρεθεί η πλέον εφικτή τεχνικά και οικονομικά λύση, η οποία όπως κατέληξαν είναι η εξής: κατασκευή υπερυψωμένης ιρλανδικής διάβασης σύγχρονου τύπου με συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφάλειας.
Για το συγκεκριμένο έργο (το κοντινότερο αντίστοιχο είναι η ιρλανδική διάβαση του Κάλχα) απαιτούνται περί των 2εκ ευρώ, ποσό που θεωρείται πολύ πιο εύκολο να βρεθεί.
Η παραπάνω λύση βασίζεται σε μελέτη του 2011, που βρήκε η Περιφέρεια ΑΜΘ κι επικαιροποιεί.
Παράλληλα με τη συγκεκριμένη ιρλανδική διάβαση, ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε ότι το έργο ενοποίησης του παραλιακού μετώπου Μαρώνεια-Δίκελλα, που ξεκίνησε από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή είναι προγραμματισμένο να παραδοθεί το καλοκαίρι του 2026, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται η βελτίωση του δρόμου μέχρι τον Ίμερο.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News