Αγορά Εργασίας στη Ροδόπη (13-05-2025): Εταιρείες και επιχειρήσεις σε αναζήτηση προσωπικού

Στάση στο «Χ» έκανε ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών Γιάννη Σιάτρα γιος του πρώην νομάρχη Ροδόπης Κων. Σιάτρα και ο υποψήφιος βουλευτής στο υπόλοιπο Αθήνας Σεραφείμ Κοτρότσος
Με το στόχο τη μεταρρύθμιση που έχει επειγόντως ανάγκη η ελληνική κοινωνία κατεβαίνει στις εκλογές τις 17 Ιούνη το κόμμα «Δημιουργία Ξανά», σταθερά μακριά από πελατειακές και συντεχνιακές υποχρεώσεις. Ακολουθώντας τη μόνη πολιτική κουλτούρα που μπορεί να παράγει λύσεις και που σοφά ο λαός επιτάσσει με το αποτέλεσμα της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης, ακολουθώντας την πολιτική κουλτούρα των συνεργασιών, η «Δημιουργία Ξανά» συνεργάζεται με συνασπισμό «Δράση – Φιλελεύθερη Συμμαχία» και διεκδικεί με αξιώσεις μία θέση σε μία νέα Βουλή. Δύο στελέχη πρωτεργάτες του νεοσύστατου αυτού κόμματος, που για πρώτη φορά συμμετείχε σε εκλογική αναμέτρηση την 6η Μαΐου βρέθηκαν χθες στην Κομοτηνή και φιλοξενήθηκαν στο ράδιο Χρόνος 87,5 fm αναπτύσσοντας τις απόψεις τους για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, τη μειονοτική ψήφο, αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασίας σε μία ευρεία κυβέρνηση. Πρόκειται για τους Γιάννη Σιάτρα υποψήφιο βουλευτή στις Σέρρες και μέλος πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος, οικονομολόγος και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Φορολογουμένων και τον Σεραφείμ Κοτρότσο, υποψήφιο βουλευτή στο υπόλοιπο Αττικής ηλεκτρολόγο μηχανικό και διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΡΟΔΟΠΗΣ
Διατηρεί δεσμούς αγάπης με την Κομοτηνή, αφού έζησε εδώ όταν ο πατέρας του Κωνσταντίνος Σιάτρας το 1993 αντικατέστησε τον τότε νομάρχη Διονύσιο Καραχάλιο. Ο Γιάννης Σιάτρας έγινε πολλές αναμνήσεις από την πόλη μας και θυμάται από τότε να μιλάει σε φίλους του στην Αθήνα για την Κομοτηνή, τη μειονότητα και να διαπιστώνει μέχρι και σήμερα ότι «ο κόσμος δεν ξέρει και εξακολουθεί να μην ξέρει. Εδώ είναι μια Ελλάδα διαφορετική, όμορφη κατ’ εμέ, με κάποιες ιδιομορφίες τις οποίες δεν γνωρίζει η Αθήνα και αυτό είναι ένα σφάλμα. Πρέπει να μάθουμε τη Ροδόπη, την Ξάνθη, τον Έβρο, όλες τις περιοχές αυτές όχι γιατί είναι απλώς όμορφες, αλλά γιατί είναι τα σύνορα μας, είναι ένα κομμάτι μας που πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα για πολλούς λόγους». Σχολιάζοντας τη συζήτηση που έχει ανοίξει στην περιοχή για τη μειονοτική ψήφο και την προοπτική μη εκλογής χριστιανού βουλευτή, ανέφερε «γνωρίζω τα σενάρια η Ροδόπη να έχει τρεις μειονοτικούς βουλευτές. Δε θέλω να χαρακτηρίσω αν αυτό είναι καλό ή κακό. Εμείς είδαμε το θέμα μειονότητα επιλέξαμε να μην έχουμε μειονοτικό υποψήφιο βουλευτή. Το θεωρούμε αν θέλετε άσχημο ή ακόμη και ανέντιμο προς τους συμπολίτες μας μουσουλμάνους να σπεύδουμε ένα μήνα πριν από τις εκλογές να βρούμε κάποιον υποψήφιο απλώς για να πάρουμε τους ψήφους. Προσπαθούμε να βρούμε ανθρώπους κατάλληλους για να εισχωρήσουμε στη μειονότητα, να ακούσουμε τα προβλήματα της και οι λύσεις στα προβλήματα που θα δώσουμε να είναι πραγματικές και όχι ευκαιριακές απλά για να αρπάξουμε κάποιους ψήφους. Βλέπουμε τις μετακινήσεις υποψηφίων βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο που μεταξύ τους απέχουν παρασάγγας, αυτό είναι εκμετάλλευση της μειονότητας».
Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ή με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σιάτρας ανέφερε, «ο πρόεδρος μας Θάνος Τζήμερος το έχει υποστηρίξει πάρα πολλές φορές και το υποστηρίζουμε και όλα τα στελέχη του κόμματος, ναι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με οποιοδήποτε κόμμα έχει φιλοευρωπαϊκή πολιτική, δεσμεύεται να κάνει μεταρρυθμίσεις και να συμμαζέψει το κράτος». Στέλνοντας το μήνυμά του προς τους πολίτες, «θα πρέπει να αποφασίσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Δεν μας ικανοποιεί αυτό που ζήσαμε τα τελευταία 35 χρόνια, πρέπει να δούμε νέα πρόσωπα που θα φέρουν ένα νέο μήνυμα, πρόσωπα της δουλειάς, πρόσωπα της διπλανής πόρτας. Θα πρέπει πλέον όλοι οι πολίτες να αποφασίσουμε να χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι και να πούμε φτάνει πια, θέλουμε μια νέα πολιτική, πολιτική που μόνο νέα πρόσωπα άφθαρτα και φρέσκα μπορούν να φέρουν σ? αυτή την κοινωνία».
Ο ΝΕΑΡΟΤΕΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Φτάνοντας για πρώτη φορά στην Κομοτηνή διαπίστωσε ότι εδώ υπάρχει μια χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα, να αξιοποιηθεί μια καταπληκτική τοποθεσία μεταξύ Ευρώπης, Τουρκίας και Ελλάδας και να γίνει το επίκεντρο ανάπτυξης πολλών παραγωγικών και πολιτισμικών δραστηριοτήτων. Ο Σεραφείμ Κοτρότσος ο νεαρότερος υποψήφιος βουλευτής σχολίασε τη μειονοτική ψήφο. «Το θέμα της μειονότητας όπως και πολλά άλλα στην Ελλάδα, είναι από τα θέματα που ξεχάστηκαν, που αφέθηκαν στο έλεος του θεού και όχι και του θεού σε κάποιες περιπτώσεις, του αλλάχ ενδεχομένως ή άλλων παραγόντων. Αφέθηκαν να καταντήσουν προβλήματα ενώ στην πραγματικότητα θα μπορούσε να είναι πλεονεκτήματα. Θα μπορούσε δηλαδή αν το κράτος είχε το σωστό σχεδιασμό να είχε ενσωματώσει τους ανθρώπους όλων των μειονοτήτων και όλων των θρησκευμάτων. Εμείς σαν Δημιουργία Ξανά, είμαστε ένα κόμμα που πρεσβεύει τη φιλοσοφία της ανοιχτής κοινωνίας και στο τίτλο μας έχουμε τις λέξεις αξιοπρέπεια ? νομιμότητα ? αξιοκρατία ? ισονομία, αυτές είναι βασικές αρχές. Θεωρούμε λοιπόν ότι η ένταξη και των μη μειονοτικών και των μειονοτικών υποψηφίων στα ψηφοδέλτια θα πρέπει να είναι πρώτα από όλα επί τη βάση των αρχών που το κόμμα πρεσβεύει, επί τη βάση των πρακτικών λύσεων που προτείνουμε στα σύγχρονα προβλήματα της συνολικής ελληνικής κοινωνίας και επί τη βάση των πρακτικών λύσεων που χρειάζονται σε τοπικό επίπεδο, αλλά σε καμία περίπτωση για άγρα ψήφων».
Θετικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ή με το ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε ο κ. Κοτρότσος, αλλά διευκρίνισε, «λευκή επιταγή δεν δίνουμε. Η βάση της συνεργασίας μας θα είναι ότι αυτά στα οποία θα δεσμευτούν τα κόμματα, τα οποία θα συμμετάσχουν στο κυβερνητικό συνασπισμό, θα έχουν ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Δεν περιμένουμε να έρθουν οι ξένοι να μας δίνουν τον έλεγχο του τριμήνου, εμείς θα κάνουμε τον έλεγχο της δικής μας πορείας κάθε μέρα και αν βλέπουμε ότι αυτό το πράγμα δεν πάει καλά μπορούμε αποσύρουμε την εξίσωση».
Στο μήνυμά του προς τους πολίτες ο κ. Κοτρότσος, ανέφερε, «πρέπει όλοι να αναλογιστούν ότι τα πρόσωπα και οι πολιτικοί σχηματισμοί που μας έφεραν εδώ, είτε βρισκόμενοι στην πλευρά της διακυβέρνησης, είτε βρισκόμενοι στη πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όντας ουσιαστικά οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος επέτρεψαν ή αν θέλετε ενθάρρυναν να φτάσουμε σ? αυτή την κατάσταση που φτάσαμε. Είναι ανάγκη όλοι να αναλογιστούμε ότι χρειάζονται νέες δυνάμεις, νέοι άνθρωποι, νέοι πολιτικοί φορείς, νέες φωνές, που θα προτείνουν συγκεκριμένες μεταρρυθμιστικές θέσεις και μέτρα, ώστε αυτή η χώρα να ξεκολλήσει».
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News