Σ. Αμανατιάδης: Ωραία αλλά απαιτητικά τα θέματα Οικονομίας | xronos.gr
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΘΕΩΡΗΜΑ»

Σ. Αμανατιάδης: Ωραία αλλά απαιτητικά τα θέματα Οικονομίας

10/06/22 - 13:21
amanatiadhs.jpg

Ο καθηγητής αναλύει

Με Ιστορία, Φυσική και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Στο ράδιο Χρόνος 87.5fm σχολίασε τα θέματα Οικονομίας ο καθηγητής και συνιδιοκτήτης του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Θεώρημα» Σωτήρης Αμανατιάδης.

«Ωραία, απαιτητικά θέματα με καλή διαβάθμιση» τα χαρακτήρισε στο εισαγωγικό του σχόλιο και συνέχισε: «έχουμε αρκετά ερωτήματα αναμενόμενα και πολυδουλεμένα, αλλά και κάποια πρωτότυπα και πολύ έξυπνα ερωτήματα, τα οποία είναι περισσότερα από το αναμενόμενο».

Πιο αναλυτικά, το Θέμα Α’ ήταν εύκολο εκτός από μία λεπτομέρεια στα Σωστό/Λάθος και μία δυσκολία στο Α3 που έδινε το φόρο κι ο μαθητής έπρεπε να βρει το εισόδημα. Το Θέμα Β’ εξέταζε σχετικά αναμενόμενο κομμάτι θεωρίας. Στα Θέματα Γ’ και Δ’ υπήρχαν παγίδες ακόμη και για τους καλά προετοιμασμένους μαθητές. Συγκεκριμένα, το Θέμα Γ’ ήταν σχετικά βατό, αλλά το Γ5 ήταν «έξυπνο και πάρα πολύ πρωτότυπο ερώτημα, το οποίο απαιτεί συνδυαστική και κριτική σκέψη από τους μαθητές», είπε ο καθηγητής, χαρακτηρίζοντάς το «εντελώς μη αναμενόμενο». Το Θέμα Δ’ είχε «πρωτοτυπία στη μορφή συναρτήσεων. Δεν ήταν κάτι δύσκολο, αλλά ήταν πρωτότυπο ερώτημα», είπε και καυτηρίασε το ότι αυτούσιο «δεν υπάρχει στο σχολικό βιβλίο».

Μπορείτε ν’ ακούσετε αναλυτικά τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί.
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr