Στ. Δημητρακόπουλος: Επιστημονικά σαφή, με μικροπαγίδες τα θέματα Φυσικής | xronos.gr
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΘΕΩΡΗΜΑ»

Στ. Δημητρακόπουλος: Επιστημονικά σαφή, με μικροπαγίδες τα θέματα Φυσικής

10/06/22 - 13:21
dhmhtrakopoylos.jpg

Ο φυσικός αναλύει

Με Ιστορία, Φυσική και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ανέλυσε τα θέματα Φυσικής ο φυσικός και συνιδιοκτήτης του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Θεώρημα» Στέφανος Δημητρακόπουλος.

«Τα θέματα ήταν ωραία, επιστημονικά σαφή, δεν είχαν πράγματα στις εκφωνήσεις να μπερδέψουν τους μαθητές, όπως στο παρελθόν», είπε εισαγωγικά και πρόσθεσε: «δεν κάλυπταν δικαίως όλα τα κομμάτια της ύλης, δηλαδή κάποια κεφάλαια ρωτήθηκαν μόνο σε Σωστό/Λάθος ή ερωτήσεις Επιλογής».

«Όλα τα θέματα, παρότι σε πρώτη ανάγνωση φαίνονται μετρημένα φαινόμενα που έχουν δουλευτεί στις τάξεις, όλα είχαν τις μικροπαγίδες τους όταν ξεκινούσε ο μαθητής να τα λύνει», παρατήρησε ο φυσικός, ενώ σε γενικότερο σχόλιό του σημείωσε: «δυστυχώς έχουμε τόσα πολλά φαινόμενα που δεν ρωτήθηκαν. Δεν γίνεται μέσα στις τάξεις, σχολικές και φροντιστηριακές, να έχουμε τόση ύλη που να μη τη ρωτούν καθόλου ή απλώς με τη μορφή ενός Σωστού/Λάθους ή ερώτησης Επιλογής». Αναγνώρισε πάντως ότι βασίζονται σε γνώσεις φυσικής κυρίως και δευτερευόντως μαθηματικών κι όχι το ανάποδο, όπως είχε παρατηρηθεί κατά το παρελθόν.

Μπορείτε ν’ ακούσετε αναλυτικά τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr