Βασιλόπιτα κόβει το Σάββατο ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ροδόπης
Γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέγει…
-«Θα αποχωρήσω από την πολιτική αν δεν επιλεγώ» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη προσθέτοντας ότι αυτό είναι η αρχή της δημοκρατίας.
-Εμείς βέβαια γνωρίζουμε ότι η αρχή της δημοκρατίας δεν είναι η προσωπική υπόθεση του καθενός, αλλά αυτή δυστυχώς είναι η μοίρα των προσωποπαγών κομμάτων.
-Ας το σκεφτούν καλά και ας προβληματιστούν τα στελέχη που την πίστεψαν, όπως και οι συντοπίτες μας που αγκάλιασαν θερμά την κίνηση της.
-Η κυβέρνηση λειτουργεί με το ίδιο πνεύμα και την διγλωσσία, αφού από την μια πλευρά ακούμε ότι φούλαραν οι μάχες για την ανάπτυξη και από την άλλη ανακαλεί την επένδυση του ζεόλιθου στον Έβρο που ξεκίνησε με τις υπογραφές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου και του μη αιρετού περιφερειάρχη Θύμιου Σώκου.
-Και όπως πληροφορούμαστε ο υπουργός στέλνει το φάκελο για το κοίτασμα ζεόλιθου και την απευθείας ανάθεση στον επιχειρηματία, χωρίς διεθνή διαγωνισμό όπως όφειλαν, στον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρο Ρακιτζή.
-Δηλαδή αν καταλάβαμε καλά, το υπουργείο στρέφεται κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του μη αιρετού μας περιφερειάρχη προφανώς για περισσότερη διαύγεια στην αδειοδότηση της επένδυσης;
-Εκτός αν υπάρχουν άλλοι λόγοι και άλλα συμφέροντα από πίσω.
-Πάντως πριν ξεκαθαρίσει η υπόθεση δεν οφείλουν οι δύο πολιτικοί άνδρες που υπέγραψαν και ο υπουργός που ανακάλεσε να απολογηθούν ευθαρσώς για το ζήτημα;
-Για να μάθουμε και εμείς τι συμβαίνει αλήθεια, γιατί με τέτοιες μεθοδεύσεις πολύ φοβάμαι ότι δεν θα δούμε καμία επένδυση να στεριώνει στον τόπο μας.
Για οικονομικό εμπάργκο και διακρίσεις στον μειονοτικό τύπο κατηγορεί τον πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς ο εκδότης της εφημερίδας «Μπουλντέν».
-Ο Αχμέτ Σαλήμ πολλές φορές ταράζει τα νερά, γιατί ξεφεύγει από τον έλεγχο που προσπαθούν να έχουν οι προξενικές αρχές στον μειονοτικό Τύπο και ρωτά ευθέως γιατί του συμπεριφέρονται ως …θετό παιδί;
-Γιατί στερεί από την εφημερίδα του κάποιες από τις δυνατότητες που παρέχονται από την Τουρκία σε άλλες μειονοτικές εφημερίδες».
-Βέβαια θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε ποιες είναι αυτές οι δυνατότητες και οι παροχές.
-Αλλά τον κατηγορεί ακόμη ότι εμποδίζει και την πληρωμή της συνδρομής στην εφημερίδα, αφού αναφέρει ευθαρσώς ότι όταν τέθηκε στον ίδιο το θέμα, τον απείλησε ότι …θα κόψει και την συνδρομή.
-Και διατυπώνει τα ερωτήματα του στον πρόξενο, που προφανώς δεν πρόκειται να πάρει καμία απάντηση.
-Για ποιο λόγο αναφέρει ο εκδότης της «Μπουλντέν» ο Μουσταφά Σάρνιτς διχάζει τους ανθρώπους της μειονότητας και δεν φέρεται ισότιμα σε όλους;
-Γιατί δεν κρατά ίσες αποστάσεις από όλες τις εφημερίδες και κάνει διακρίσεις; Και τι σκοποί κρύβονται άραγε πίσω από όλες αυτές τις διακρίσεις;
-Αγαπητέ Σαλήμ είναι προφανές ότι πριμοδοτούνται όσοι κάνουν την δουλειά του, περνάνε στην γραμμή της Άγκυρας στην Θράκη και στηρίζει όλους τους αυλικούς που λειτουργούν ως άτυπα γραφεία τύπου.
-Ο έλεγχος είναι ασφυκτικός και πληρώνονται μόνο όσοι υπακούν και είναι αρεστοί.
-Οι υπόλοιποι έχουν την τύχη της καθαρίστριας που έδιωξε πρόσφατα σε ρεπορτάζ που φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα μας.
Η παραχώρηση των δύο μεγάλων αθλητικών κέντρων στην Αθήνα, του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου, για να γιορτάσουν οι μετανάστες μουσουλμάνοι το Ραμαζάνι, αν το κρίνουμε επιφανειακά ως χειρονομία καλής θέλησης της κυβέρνησης, θα αναφέρουμε ότι έπραξε καλώς.
-Και όταν αυτό γίνεται, μας ενημερώνει το υπουργείο Παιδείας, στα πλαίσια του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του ανθρώπου, τότε να το σεβαστούμε.
-Αλλά υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και πολλές ερμηνείες για τέτοιου είδους κινήσεις.
-Τι σχέση έχει ένας αθλητικός χώρος που μπορεί μέχρι χθες να χορεύουν και να έκαναν συναυλίες διάφορα συγκροτήματα, με ένα πραγματικό χώρο λατρείας;
-Γιατί δεν μερίμνησε το ευαίσθητο υπουργείο να δώσει τις σχετικές άδειες για πραγματικό χώρο λατρείας; Ποιος ο λόγος μιας μαζικής προσευχής χιλιάδων πιστών από πολλές χώρες με διαφορετικά έθιμα;
-Μήπως είναι η ενοποίηση και ομογενοποίηση ετερόκλητων εθνοτικών ομάδων με πρόσχημα την κοινή θρησκεία;
-Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις ξεφεύγουν από τον πραγματικό τους χαρακτήρα και καταλήγουν σε πολιτικές συνάξεις με λόγους και μηνύματα που ουδεμία σχέση έχουν με την θρησκεία.
-Γίνεται μάλιστα πλύση εγκεφάλου στους απλούς πιστούς από οργανωμένες ομάδες ακραίων μουσουλμάνων που ευελπιστούν να πολιτευτούν με ανεξάρτητο συνδυασμό στις επόμενες εκλογές.
-Μήπως τελικά είναι ψηφοθηρικοί οι λόγοι τέτοιων παραχωρήσεων;
Τα αναφέρουμε αυτά γιατί εδώ στην Θράκη μπουχτίσαμε σε τέτοια πολιτικά παιχνίδια με όχημα την θρησκεία.
-Και θυμόμαστε όλοι το σόου που γίνεται κάθε χρόνο στο Αμοιρίδιο στην Ξάνθη, στην αναβίωση των τουρκοπανηγυριών και των μνημόσυνων που μετατρέπονται κάθε φορά σε πολιτικές κινήσεις εκ του πονηρού.
-Με πλήθος επισκεπτών από την Τουρκία, που προσπαθούν να καπελώσουν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, να τουρκοποιήσουν την μειονότητα και να φέρουν την Τουρκία ως ηγέτιδα και προστάτιδα δύναμη στην περιοχή.
-Το περίεργο όμως είναι, όπως πληροφορούμαι, ότι Θρακιώτες μειονοτικοί και ψευτομουφτήδες μαζί με Άραβες Ισλαμιστές συναντιούνται με τους γνωστούς ηγέτες μουσουλμανικών οργανώσεων της Αθήνας μέσω των πρεσβειών τους.
-Ο στόχος προφανώς ουδεμία σχέση βέβαια έχει με το θρησκευτικό συναίσθημα των απλών πιστών μουσουλμάνων.
-Υπάρχει σχέδιο κοινής καθόδου στις εκλογές, αν η ποσόστωση νομοθετηθεί στο 3% όπως προσανατολίζεται η κυβέρνηση που θέλει να δει να μπαίνουν στην βουλή τα μικρά κόμματα που επιζητούν συνεργασία μαζί της.
-Βλέπει όμως το τυρί στην φάκα που κινδυνεύει να πιαστεί.
-Προφανώς αγνοεί ή παραβλέπει τέτοιου είδους επαφές.
-Πάντως αρκετοί μειονοτικοί στην περιοχή μας εκφράζουν τις αντιρρήσεις και τις επιφυλάξεις τους για τέτοιου είδους επαφές και τις θεωρούν επικίνδυνες και ζημιογόνες για την Θράκη.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News