Θεατρική παράσταση ανέβασε το Μουσουλμανικό Ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής

Το αντίδοτο είναι τα βότανα πολύκομπο, πεντάνευρο και μελισσόχορτο το αντίδοτο που θωρακίζουν τον οργανισμό μας Οι σφιχτές ντομάτες φτιάχνονται από γονίδια ποντικών για να’ ναι πιο εντυπωσιακές στο καταναλωτή! «Η διατροφή, έλεγε ο Ιπποκράτης, καλύτερα να προλαμβάνει παρά να θεραπεύει»
Πολλές ρηξικέλευθες απόψεις γύρω από την διατροφή μας αλλά και τα εγκληματικά λάθη που κάνουμε ντομπάροντας τον οργανισμό μας με προϊόντα όχι απλά επιβλαβή και επιβαρυμένα αλλά υπαίτια για καρκινογενέσεις, διατύπωσε προχθές στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ελληνική οικολογική εταιρία Vivo Verde με θέμα «ενίσχυση υγείας με συμπληρώματα διατροφής» και προσκεκλημένο τον γιατρό ολιστικής θεραπείας Αντώνη Αγαπίου. Το κοινό που έδωσε το παρόν στην αίθουσα του Εμπορικού και βιομηχανικού Επιμελητηρίου άκουσε πολλά κι ενδιαφέροντας όπως και λύσεις ουσίας σε βασικά ζητήματα της καθημερινότητας στην διατροφή μας.
«Να πίνουμε νερό από φίλτρο και να αποφεύγουμε τα εμφιαλωμένα γιατί έχουν ψευδομονάδες» είπε ο γιατρός κ. Αγαπίου μιλώντας στο «Χ» . «Να αποφεύγουμε το μοσχαρίσιο κρέας γιατί είναι γεμάτο αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες. Ο καρκίνος προκαλείται από το κρέας και παρότρυνε να τρώγεται φρέσκο κι όχι σιτεμένο. «Το χοιρινό είναι υπαίτιο για 35 ασθένειες της καρδιάς», είπε προτρέποντας να επιλέγουμε κρέας από πρόβατα, κατσίκια και γαλοπούλα. Για την πρόληψη του καρκίνου είναι πολύ καλό να δημιουργήσουμε αλκαλικό περιβάλλον στον οργανισμό μας τρώγοντας φρούτα, λαχανικά, πίνοντας φρεσκοστυμένους χυμούς, κυρίως χυμό μήλου που βοηθά στο συκώτι, βότανα, μαγειρεμένα λαχανικά στον ατμό, αποφεύγοντας τα πολλά πρωτεϊνούχα. Μαζί με ένα φίλο του περιβαλλοντολόγο από το πανεπιστήμιο Πατρών ο κ. Αγαπίου έγραψε ένα βιβλίο υγιεινής διατροφής με βότανα, φρούτα και χυμούς, για το οποίο ενδιαφέρθηκε η Αμερική και «πάμε πολύ καλά με καρκινοπαθείς». Εδώ στην Ελλάδα όλα είναι χημεία, ενώ εκεί οι άνθρωποι ψάχνονται και δίνουν βαρύτητα στα βότανα και τις εναλλακτικές λύσεις. Ο κόσμος αποδέχεται τις νέες απόψεις, αλλά είναι και επιφυλακτικός σε διάφορες προτάσεις γιατί υπάρχουν οι γιατροί, υπάρχουν και οι απατεώνες» θα πει.
Ο κ. Αγαπίου στην ομιλία του αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα αεροπλάνα μας ψεκάζουν «Μας ψεκάζουν αλουμίνιο, μόλυβδο αρσενικό, το αντίδοτο όμως σε αυτά είναι τα βότανα πολύκομπο, πεντάνευρο και μελισσόχορτο που θωρακίζουν τον οργανισμό μας. Ενδιαφέρουσες αναφορές σε συνδυασμό πάντα με την διατροφή έγιναν για το αλτσχάιμερ, τις καρδιοπάθειες, τις αλεργίες, την οσφυαλγία, ισχυαλγία, προβλήματα στο στομάχι για υπερκόπωση, για το ζάχαρο κλπ. Να αποφεύγονται αναψυκτικά κόλες και σκληρές ντομάτες που πουλιούνται ανεξέλγκτα λέγοντας ότι για να επιτευχθείς αυτή η υφή φτιάχνονται από γονίδια ποντικών προκειμένου για νάναι πιο εντυπωσιακές στο καταναλωτή.
Ο ομιλητής αναφέρθηκε στο άγχος, τις κρίσεις πανικού, στην διατροφή των παιδιών κι απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού ενώ έδειξε και κάποιες ασκήσεις με βαθιές αναπνοές για να ξυπνά ο εγκέφαλος και να ενεργοποιείται όλος ο οργανισμός. Παρουσιάστηκαν τα προϊόντα vivo verde για τα οποία μίλησε η Κατερίνα Κεφαλοπούλου υπεύθυνη βορείου Ελλάδος η οποία ανέφερε ότι θα γίνονται τακτικά σεμινάρια ανά δύο μήνες με γιατρούς ομοιοπαθητικούς, ολιστικούς, πλαστικό χειρούργο, διατροφολόγους προκειμένου να υπάρχει διάχυση ενημέρωσης στην κοινωνία. Η ελληνική οικολογική εταιρία δημιουργήθηκε για να συνεισφέρει σε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής με βασικές αξίες και επιδιώξεις, όπως η ανθρώπινη υγεία και ομορφιά, με σεβασμό στη φύση και σε αυτά που μας προσφέρει. Η εγχώρια αγορά ή δη φιλοξενεί πλέον τα πιστοποιημένα προϊόντα Vivo Verde που παρουσιάστηκαν στην πόλη μας. Από τις παρουσίες που ήταν πολλές και ουσιαστικές διακρίναμε τις Λούλα Χατζηαποστόλου, Μαρίνα Παπαναστασίου, Δέσποινα Χατζηβλασίου κ.α.
Μελαχροινή Μαρτίδου
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News